Eén gewonde bij nieuwe schietpartij in Brussel

Eerder deze week viel bij drugsgeweld aan de Hallepoort in de hoofdstad een dodelijk slachtoffer.© Amaury Michaux

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn in de nacht van zaterdag op zondag schoten gelost. Daarbij is één persoon gewond geraakt, meldt het Brusselse parket.

poj

“Gisteren rond 23 uur werden de politiediensten van zone Brussel Noord opgeroepen voor geweerschoten in Schaarbeek, in de Dokter Elie Lambottestraat”, zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde. “Ter plaatse troffen de hulpdiensten een slachtoffer aan dat gewond was ter hoogte van zijn rechterbeen. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar.”

Het parket heeft de eerste onderzoeksopdrachten bevolen, waaronder de tussenkomst van het labo van de federale gerechtelijk politie. Ook werden een wetsdokter en een wapendeskundige aangesteld.

“Op dit moment is het niet duidelijk of deze feiten gelinkt kunnen worden of verband houden met de schietpartijen in Brussel van de afgelopen dagen”, zegt de parketwoordvoerder. “Het onderzoek zal dat moeten uitwijzen.”

Het is al de vijfde schietpartij in de hoofdstad in een week tijd. Eerder deze week viel bij drugsgeweld aan de Hallepoort in de hoofdstad een dodelijk slachtoffer.