Tegen de deadline: burgemeester De Wever net op tijd terug om handtekening te zetten voor nieuwe schepen

Slechts 52 minuten voor de deadline ondertekende burgemeester Bart De Wever (N-VA) de nodige voordrachtsakte om Tatjana Scheck (Vooruit) aan te stellen als nieuwe schepen. Huidig gemeenteraadslid Scheck vervangt Tom Meeuws namelijk in het schepencollege.

FD

De Antwerpse burgemeester was onderweg naar huis van een skivakantie. Aan de kant van de weg, met zijn auto als stabiel ondervlak, tekende hij net op tijd de voordrachtsakte voor de nieuwe schepen Tatjana Scheck. Alle handtekeningen moesten zaterdag voor middernacht binnen zijn.

“Gisteren 23.08 uur. Na een rit van 900 km kon ik 52 minuten voor de wettelijke deadline de voordrachtsakte tekenen om in Antwerpen een nieuwe schepen aan te stellen”, laat De Wever weten op Instagram.

Tom Meeuws (Vooruit) nam vorige week ontslag als Antwerps schepen, onder andere na beschuldigingen van racisme door schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).

LEES OOK. Tom Meeuws spreekt van karaktermoord: “Het pijnlijkste is dat dit nu door mijn eigen club wordt gedaan”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER