De match werd verstoord door een hele reeks vuurpijlen op het veld
©Weerstation Lokeren/Moerbeke-Waas

Hooligans van Lokeren verstoren wedstrijd met vuurpijlen en stichten brand in voortuin

Voor en tijdens de voetbalwedstrijd van Sporting Lokeren Temse tegen de beloften van AA Gent hebben heethoofden de wedstrijd ontsierd door vuurpijlen te gooien. De match moest een kwartier worden stilgelegd. Eerder hadden ze al brand gesticht in een voortuintje vlak bij het stadion.

De match in Lokeren zaterdagavond is ontsierd door het gedrag van enkele hooligans. Onderweg van een supporterscafé naar het stadion, gooiden ze een vuurpijl in een droge struik in de voortuin van buurtbewoner Mario.

“Rond 19 uur merkten we inderdaad dat er brand was gesticht in onze voortuin”, doet Mario Vergeylen het verhaal. “Gelukkig hebben we camera’s aan onze gevel en waren we thuis. Ik ben dan meteen naar buiten gelopen, maar intussen was er toch al iemand van de supporters zo verstandig geweest om de vuurpijl weg te gooien. Ik heb de struik dan verder geblust zodat de schade al bij al beperkt bleef.”

De politie kwam ’s nachts nog langs om vaststellingen te doen. Mario is van plan om officieel klacht in te dienen. “Dit had veel erger kunnen aflopen. Wat als we niet thuis waren geweest of die andere brave supporter niet op eigen risico het vuur mee had gedoofd”.

Videospeler inladen...

Ook in het stadion zelf lieten de heethoofden zich niet onbetuigd. Toen AA Gent op 0-2 voorsprong was gekomen, gooiden enkelen opnieuw een hele reeks vuurpijlen het veld op. De scheidsrechter besliste om de wedstrijd een kwartier stil te leggen.

Videospeler inladen...

Voorzitter Hans Van Duysen, die zelf ook een opleiding als veiligheidssteward volgde, verliet daarop zijn zitje op de eretribune en ging tussen de ‘supporters’ staan om de gemoederen te bedaren. Hij wijst in de richting van Nederlandse supporters: "Een deel van onze supporters is verbroederd met mensen uit Breda. Ik heb zelf kunnen vaststellen dat daar enkele mensen met een Nederlands accent waren, die in niet al te nuchtere toestand verkeerden. Maar we wachten het onderzoek af."

Het is niet de eerste keer dat supporters het te bont maken. Vorig jaar moest Lokeren al twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen na wangedrag van de fans. Ook de voorbije twee weken kreeg de club al boetes omdat supporters bekertjes bier of andere projectielen op het veld gooiden.  "Nochtans hebben we flink geïnvesteerd in ons veiligheidsbeleid", gaat voorzitter Van Duysen verder. "Er kwamen stewards bij en we hanteerden een nultolerantie. Helaas zien we nu deze incidenten gebeuren, die niets met onze eigen fans te maken te hebben. Ik betreur dat een klein groepje infiltranten overgaat tot dit verwerpelijke, ik zou zelfs zeggen, crimineel gedrag."

De uitgebrande struik aan de voordeur van Mario Vergeylen
©Ivan Elegeert

Meest gelezen