Lieven Roux

Sushidief slaat elke dag toe in supermarkt in Hasselt, uitbater hangt boodschap op: "We weten wie je bent"

De supermarkt Spar in Hasselt heeft te maken met een sushidief. Iemand zou er dagelijks sushi uit de verpakking halen en vervolgens het afval in de rekken achterlaten. Zaakvoerder Rudi Kubben is het beu en heeft een boodschap opgehangen voor de dief.

"Beste sushi-dief", zo begint de brief die ophangt aan de sushi-afdeling. Uitbater Kubben wil de dief afschrikken met een duidelijke boodschap: "Ondertussen weten we dat je iedere dag je pakje sushi komt stelen en daarna de verpakking tussen de rekken gooit. We hebben daar camerabeelden van en hebben die naar de politie doorgestuurd."

"We weten wie je bent", gaat de boodschap verder. "Indien je dit gelezen hebt, gelieve je sushi neer te leggen en je naar buiten te begeven." De uitbater eindigt met de boodschap dat de dief niet meer welkom is in de twee Sparwinkels in centrum Hasselt: "Gelieve onze zaken, Spar Dusart en Spar Station, nooit meer te bezoeken. Iedereen moet zijn goederen betalen!"

De boodschap van Rudi Kubben
Lieven Roux

"We hebben al enkele maanden last van de sushidief", zegt een van de werknemers. "Soms wordt er dagelijks sushi gestolen, soms wekelijks. We vermoeden dat de man de sushi ofwel opeet in de winkel, ofwel in zijn jas wegstopt. In de winkel aan het station wordt er erg veel gestolen, het is hier echt dweilen met de kraan open."

Ook brief aan worstendief

"Ik heb al vaker brieven opgehangen voor de dieven in onze winkels. Het zijn vaak dezelfde personen die terugkomen en dezelfde producten regelmatig stelen. We zien die producten gewoon uit onze inventaris verdwijnen", vertelt uitbater Kubben. "Ik schreef ook al een brief aan de worstendief. En dat werkt ook echt. Die boodschappen zijn erg to the point, misschien voelen de dieven zich aangesproken."

"Het zou goed zijn als er meer politie in de stad was", zegt Kubben nog. Hij heeft het gevoel dat er meer gestolen wordt sinds de politie van het centrum naar de Zwarte-Brugstraat is verhuisd. "Het wordt hier erger en erger, maar ik zie hier nu minder agenten patrouilleren of voorbijrijden. Het zou geruststellend zijn als er meer politie langskwam om de buurt veilig te houden."

De Spar op de kleine ring in Hasselt, waar de boodschap ophangt
Lieven Roux

Meest gelezen