© sdk

Wout van Aert toont goeie benen met aanval in Ronde van de Algarve, maar: “Ik zat sowieso met een probleem”

Wie niet waagt, die niet wint. Dat moet Wout van Aert gedacht hebben toen hij op 40 kilometer van de streep in de slotrit van de Ronde van de Algarve aanviel. Onze landgenoot strandde uiteindelijk op de slotklim, op 2 kilometer van de finish.

Vincent Van Genechten

“Ik had het parcours op voorhand goed bestudeerd”, aldus Van Aert na de finish. “Om op de verrassing te kunnen spelen door vooruit te geraken en dat is goed gelukt. We hebben de andere ploegen zo ook onder druk kunnen zetten. Jan (Tratnik, red.) heeft ook zijn podiumplek kunnen behouden, hoewel hij wat dichter bij ritwinst had willen komen. Meer konden we niet doen.”

Aan de ritzege zelf dacht Van Aert niet meteen. “Het zag er op een bepaald moment wel goed uit (bij een voorsprong van 1’20”, red.), maar ik voelde dat Ben Healy iets beter was (lacht). Op dat vlak zat ik dus met een probleem. Toen ze korter en korter kwamen, heb ik geprobeerd om op de limiet nog iets te doen maar dat bleek niet echt mogelijk. We hadden ook gehoopt om al iets meer chaos te hebben vooraf, zodat er al wat meer knechten uitgereden waren. Nu was er nog te veel controle achter mij en dat is jammer. Het gaf mijn aanval minder kans op slagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert eindigt uiteindelijk zevende in het eindklassement, op 1’57” van eindwinnaar Remco Evenepoel. De dagzege was voor Daniel Martinez.

“Ik ben wel tevreden. We zijn de laatste dag en de benen voelen nog steeds goed, dus. Het is een goeie week geweest. Ik heb ook een rit gewonnen, dat is mooi. Daarnaast heb ik mezelf kunnen laten zien in twee lastige ritten. Het terrein was iets te zwaar voor mij om daarbij prijs te rijden, maar het was mooi. Vandaag was ook een typische oorlogsdag en dat is altijd meegenomen als trainingsprikkel. Ik word hier ook beter van.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer