VIDEO. Hallo Domenico Tedesco? Thomas Meunier pakt na fantastische run uit met derde assist op rij bij Trabzonspor

Op de 26ste speeldag in de Turkse Süper Lig won Trabzonspor met 0-2 bij Pendikspor.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Trezeguet (ex-Anderlecht) wachtte tot in minuut 75 om de patstelling te doorbreken. Thomas Meunier, die voor de tweede competitiewedstrijd op een rij in de basis stond en ook voor de tweede keer de nul hield, zorgde vijf minuten later met een gemeten voorzet voor Enis Destan voor de 0-2. Goed voor zijn derde assist in evenveel wedstrijden al.

Trabzonspor verstevigt daardoor zijn derde plaats in de rangschikking, maar de achterstand op koplopers Fenerbahçe en Galatasaray bedraagt meer dan 20 punten.

Op de 26e speeldag in de Schotse Premiership heeft Rangers een relatief eenvoudige zege behaald bij St Johnstone. Philippe Clement leidde de Schotse bekerwinnaar naar een 0-3 zege.

De openingstreffer van Mohammed Diomande (37.) en twee penalty’s van James Tavernier (78. en 87.) zorgden uiteindelijk voor de beslissing. Nicolas Raskin bleef negentig minuten aan de bank gekluisterd bij de bezoekers, die in de stand van de Schotse hoogste klasse opnieuw over huidig landskampioen Celtic springen na diens dure gelijkspel zaterdag tegen Kilmarnock. St Johnstone is tiende.