© sdk

Remco Evenepoel zit met “dubbel gevoel” na eindzege in Ronde van de Algarve: “Moest hele klim zonder kleine versnelling doen”

Geen ritzege in de Ronde van de Algarve, wel de eindzege voor Remco Evenepoel. Onze landgenoot werd bergop opnieuw geklopt door Daniel Martinez, maar dat had zo zijn reden.

Vincent Van Genechten

“Ik ben zeer gelukkig met de eindoverwinning”, begon Evenepoel zijn verhaal meteen na de finish op de Alto do Malhāo. “Ook met hoe het team gereden heeft. Het was geen makkelijke situatie in een lastige etappe (met een kopgroep van 20 man en een aanval van Wout van Aert, red.). We zijn altijd kalm gebleven, mede dankzij iemand als Mikel Landa. Die heeft zo veel ervaring. Ik ben dus super trots.”

In het wiel van Mikel Landa.© Getty Images

Al had Evenepoel wel héél graag de ritzege gepakt. “Ik zit met een dubbel gevoel”, klonk het. “De laatste 20 kilometer kon ik niet meer op mijn kleine plaat schakelen. Ik moest dus die hele beklimming op een grote versnelling doen, terwijl ik wel graag snelle omwentelingen maak. Met dit resultaat dus als gevolg. Spijtig want ik had het gevoel dat er best wat kracht in mijn benen zat. Ik was bergop een van de beteren. Maar in de sprint miste ik wat energie in mijn benen, ze waren leeg door dat versnellingsprobleem. Zonde, ik had kunnen winnen vandaag.”

Maar uiteindelijk was de eindzege het belangrijkste. “Het is een heel mooie uitslag. Ik zou gelukkig moeten zijn. Ik wilde hier echt winnen, maar da’s het leven. Ik kijk alweer uit naar de volgende koersen op mijn programma.”

LEES OOK. Remco Evenepoel panikeert niet na aanval van Wout van Aert en wint Ronde van de Algarve: slotrit is opnieuw voor Martinez

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen