De Deense premier Mette Frederiksen.
Volledig scherm
De Deense premier Mette Frederiksen. © AFP

Denemarken gaat al zijn artillerie aan Oekraïne geven en roept bondgenoten op om hetzelfde te doen

Denemarken heeft besloten om alle artilleriegranaten die het land in voorraad heeft, aan Oekraïne te doneren. Dat zei de Deense premier tijdens de veiligheidsconferentie in München. Mette Frederiksen riep alle Europese bondgenoten trouwens op om hetzelfde te doen.

147 reacties

  • Vic Schlusmans

    2 maanden geleden
    Al de artillerie/granaten van Denemarken? Waw! Hoeveel zal dat zijn? Waarschijnlijk verschiet Rusland, die hoeveelheid op een halve dag.
  • Frank Vandevoorde

    2 maanden geleden
    Oekraine steunen is geen contractuele verplichting maar wel een morele.
  • Frans Peeters

    2 maanden geleden
    We hebben nu 500miljard schuld wat we niet weten hoe dit terugbetaald moet worden spreekt men om nog meer geld voor een verloren oorlog waar we een vijand van Rusland gemaakt hebben met alle negatieve gevolgen en niets te zoeken hebben
  • Frans Peeters

    2 maanden geleden
    Net terzake gezien en er moet meer geld voor wapens, geen enkele keer iets gehoord over vredesgesprekken, We hadden geen ruzie met Rusland en we deden goede zaken maar toen moesten er wapens gesteurd worden en kregen we een vijand bij met wapens, de wapenindustrie heeft een vijand nodig anders verkopen zij niet en maken ze geen winsten
  • Jan Vannuffelen

    2 maanden geleden
    Ivan Beelaert, die Russen zijn niet russisch gezind. Ik ken verschillende Russische vluchtelingen uit Oekraïne hier. Die zitten niet te wachten op de russen.