Kangwa, hier nog bij Rode Ster, maakte zijn eerste minuten voor de Kerels.© SOPA Images/LightRocket via Gett

Debutant Kings Kangwa gelooft in behoud van KV Kortrijk: “En waarom ook niet?”

David tegen Goliath werd deze keer niet gewonnen door David. KV Kortrijk moest zijn meerdere erkennen tegen competitieleider Union en ging onderuit met 1-3 op eigen veld. “Ondanks het resultaat ben ik wel tevreden met mijn invalbeurt”, reageert debutant Kings Kangwa.

Elian Coussement

Geen stunt voor KV Kortrijk. De West-Vlamingen verloren terecht van leider Union en bleven steken op de laatste plek. Na het doelpunt van Davies, de 1-3, werd het nog even spannend, maar de thuisploeg maakte nooit aanstalten op meer. “We wisten op voorhand dat het niet makkelijk ging worden”, zegt nieuwkomer Kings Kangwa. “Union heeft een goede ploeg. Ondanks de achterstand heeft onze achterban ons op ieder moment goed aangemoedigd. Ik was onder de indruk. Wat ik van mijn eigen prestatie vond? Gewoon goed volgens mij. Het is niet eenvoudig om bij een achterstand het veld op te komen, maar ik ben blij met mijn eerste minuten bij KVK. Alles is nog nieuw en nog wat wennen, maar dat komt wel goed.”

Na de nieuwe nederlaag blijft het degradatiespook nog een tijdje langer boven het Guldensporenstadion hangen. Sinds de dertiende speeldag mag het de rode lantaarn in handen houden, een minder fraaie statistiek. Volgende week trekt het naar KV Mechelen en een week nadien volgt het duel met RWDM. Belangrijke weken dus voor de Veekaa. “We moeten zeker nog niet over een mogelijke degradatie spreken”, aldus Kangwa. “Ik ben hier nu nog maar net en bekijk het positief. We geloven in het behoud en waarom ook niet? Er zijn nog enkele weken te gaan en we zullen hard werken om het ‘onmogelijke’ te realiseren samen met onze trouwe fans.”

Ref

Kadri en Silva staan met vier gele kaarten achter hun naam. Belangrijk voor de match van volgend weekend tegen KV Mechelen, want dan volgt RWDM, levensbelangrijk op dit moment. “De scheidsrechter trok wel graag geel voor ons”, wist KVK-coach Alexandersson te vertellen na de match. “Het is natuurlijk frustrerend voor ons dat er twee belangrijke spelers op geel staan. Ze zullen matuur moeten zijn tegen Mechelen. Voor de rest ben ik tevreden over onze reactie na de eerste twintig minuten. Maar het is de eerste keer dat ik ongerust ben sinds ik hier in dienst ben. Ik heb een aantal dingen gezien die absoluut beter moeten, maar je speelt natuurlijk wel tegen Union. Morgen denk ik al aan de volgende match. De blessure van Fujii baart me ook zorgen. Het ziet er voorlopig echt niet goed uit.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer