Evenepoel en Van Aert zij aan zij tijdens de afgelopen Ronde van de Algarve.© Getty Images

Na de Algarve: Evenepoel reist door naar zijn “thuis” in Spanje, Van Aert komt naar België voor het openingsweekend

De Ronde van de Algarve hebben ze achter de kiezen, wat volgt er voor Evenepoel (24) en Wout van Aert (29)? Ze namen allebei het vliegtuig, maar gingen elk een andere richting uit. De eerstvolgende koers waar ze mekaar zouden kunnen treffen, is de Amstel Gold Race.

Evenepoel keert niet terug naar België. Hij traint de komende weken verder in Calpe. “Dat voelt intussen als thuis, hè”, lachte hij. Met de eindzege in de Algarve op zak kan hij er zich gaan voorbereiden op zijn volgende rittenwedstrijd. Die begint op 3 maart in het Franse plekje Les Mureaux. Evenepoel maakt er zijn debuut in Parijs-Nice.

Maar na enkele rustdagen heeft hij dus nog eerst een tiental trainingsdagen in Spanje voor de boeg. “Ik heb al veel duurtrainingen en langere oefeningen achter de rug”, zegt Evenepoel. “Nu gaat daar een beetje VO2max en zo bij komen. Trainingen aan hogere intensiteit voor in Parijs-Nice. Ik heb nog enkele procentjes extra nodig om daar te winnen, maar we zijn op de goede weg. Voeten op de grond en blijven knokken. Het niveau in het peloton is tegenwoordig zo hoog dat je minstens aan 95 procent moet zijn om te kunnen winnen.”

Donderdag of vrijdag verkennen

Een ander verhaal bij Wout van Aert. Hij stapte zondagavond al op het vliegtuig naar Brussel. In eerste instantie voor een blij weerzien met zijn familie, maar zijn volgende doel komt er zaterdag al aan. In tegenstelling tot vorig jaar neemt Van Aert dit jaar wel het openingsweekend voor zijn rekening. Na enkele rustdagen en wat taperen vervoegt hij eind deze week de ploeg op hotel in Oostkamp. Daar volgt vermoedelijk vrijdag, mogelijk donderdag al een verkenning voor Van Aert en een obligate persconferentie.

Na de Omloop en Kuurne speldt Van Aert zoals bekend eventjes geen rugnummer meer op. Samen met Tratnik, Hagenes en Benoot vliegt hij voor een drietal weken naar Tenerife op hoogtestage. Midden maart komen ze opnieuw van de Teide af om zich op te maken voor de E3 Saxo Classic en het vervolg van het voorjaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer