Spaanse media zijn zeker: “Kylian Mbappé en Real Madrid hebben al twee weken een akkoord”

Na jaren geflirt lijkt een transfer tussen Kylian Mbappé (25) en Real Madrid er nu echt te komen. De Franse superster kondigde eerder al aan aan zijn laatste maanden bezig te zijn bij Paris Saint-Germain. Zijn volgende bestemming: Real Madrid. Althans, dat weet het Spaanse Marca. Volgens de Spaanse krant zouden beide partijen al enkele weken een akkoord hebben over de transfer van de Franse superster.

Jens Jacobs

“Kylian Mbappé en Real Madrid hebben twee weken geleden een overeenkomst gesloten en ondertekend waarbij de Franse spits vanaf 1 juli een gloednieuwe speler wordt van de Koninklijke.” Het Spaanse Marca kwam vanochtend met een ware transferbom. Na jaren geflirt lijkt Real Madrid Kylian Mbappé effectief beet te hebben. De spits zou volgens de Spaanse krant een contract hebben getekend voor vijf seizoenen in de Spaanse hoofdstad. De Franse international, die in 2018 met zijn land het WK won, wordt al langer aan Real Madrid gelinkt.

Thibaut Courtois krijgt er dus een superster bij als ploegmaat. Al had die transfer wel wat voeten in aarde. De Franse spits stond twee jaar geleden al bijzonder dicht bij een akkoord met Real, maar toen blies hij de deal in extremis nog af. Bij Real Madrid konden ze die actie maar matig appreciëren. Maar nu twee jaar later lijkt alles vergeten en vergeven en trekt de Fransman toch transfervrij naar de Spaans topclub.

Volgens Marca zou de Fransman bij zijn nieuwe club de best betaalde speler worden. Al zou de grootte van het salaris geen buitengewone proporties aannemen. Real wil zijn salaristabel immers niet opblazen en zou Mbappé daarom een salaris aanbieden dat tussen de 20 en de 25 miljoen euro zou bedragen, iets meer dan grootverdieners Kroos en Modric. Mbappé zou in Madrid dus minder gaan verdienen dan dat hij nu doet in Parijs. Al zal Real Madrid wel de portefeuille moeten opentrekken om de tekenpremie van de transfervrij superster te betalen.

© REUTERS

Vertrek bij PSG

Bij Paris Saint-Germain krabben ze zich in de haren. De Parijse club betaalde in 2018, nadat het de spits eerst een jaartje huurde, nog 180 miljoen euro aan AS Monaco voor de Franse superster in de hoop om de Champions League te winnen. Dat hij nu zes jaar later transfervrij de deur uit loopt, moet pijn doen bij voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. De steenrijke voorzitter van PSG deed alles wat hij kon om zijn goudhaantje in Parijs te houden, maar Mbappé gaf afgelopen week aan dat een verbeterd contractvoorstel geen zin meer had en dat hij zou vertrekken aan het einde van het seizoen.

Mbappé zit dit seizoen al aan 32 doelpunten in 30 wedstrijden voor PSG. Door alle transferperikelen moest de spits afgelopen weekend vrede nemen met een plekje op de bank tegen Nantes. Bij PSG zit Mbappé ondertussen al aan 243 doelpunten en 105 assists in 290 wedstrijden. De Parijzenaars moeten nu dus op zoek naar een vervanger, en liefst eentje met een neus voor doelpunten.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer