Rechtbank

9 jaar cel voor onverbeterlijke overvallers na home-invasion bij bejaarde dame in Deurne

Deurne/Lint/Mortsel -

Christof C. uit Lint en Jasin E.M. uit Mortsel zijn maandag in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar gevangenis. De twee mannen, overvallers met een lang strafblad, pleegden een brutale overval op een bejaarde, hulpbehoevende vrouw in Deurne.

Sam Reyntjens

De feiten waarvan Christof C. (43) uit Lint en Jasin E.M. (45) uit Mortsel veroordeeld werden, dateren van 9 juni vorig jaar. Een oudere dame werd toen thuis overvallen in haar woning op de Merksemsesteenweg in Deurne. De vrouw, tenger, slecht ter been en amper 1,50 meter groot, vertelde aan de politie dat er aangebeld was door mensen die zeiden dat ze voor een leverancier van diepvriesproducten werkten. “Ze wilde hen niet binnenlaten maar kreeg een duw, werd tegen de grond gewerkt en kreeg slagen”, vertelde de procureur eerder deze maand. De mannen bonden haar vervolgens vast met een kabel van de radio en doorzochten de woning. Ze gingen ervandoor met 600 euro en de juwelen van de vrouw.

Al snel kwam Christof C. als verdachte in beeld. Zijn auto werd gezien op camerabeelden van de buurt van de woning, op andere beelden waren de overvallers ook zelf te zien. “Een van hen vertoonde een fysieke gelijkenis met C”, zei de procureur.

C. ontkende eerst en zei dat hij in die buurt was om drugs te kopen. Uiteindelijk verklaarde hij dat hij wel bij de home invasion aanwezig was, maar dat hij alleen gepraat had. Het was Jasin E.M. die volgens hem het geweld gebruikte. “Er was geen plan, ik heb mevrouw niet aangeraakt en ik kon ook niet tussenkomen”, zei C. tijdens de rechtszaak. E.M. op zijn beurt hield vol dat hij met de overval niets te maken heeft.

Geen scrupules

De rechtbank maakte brandhout van de uitleg van de twee onverbeterlijke overvallers en bevond hen allebei schuldig aan de home-invasion. “Het gaat om totaal verwerpelijke feiten, de beklaagden hadden geen scrupules om een alleenwonende, bejaarde en hulpbehoevende vrouw te overvallen. Ze waren uitermate gewelddadig en hebben het slachtoffer hulpeloos en vastgebonden achtergelaten”, zei de rechtbank. Beide mannen kregen negen jaar cel en een boete van 2.000 euro.

LEES OOK. Al 25 jaar aan de slag als overvaller: duo riskeert zeven jaar cel voor home invasion bij bejaarde dame

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen