De Britse premier Sunak, Belgische premier De Croo en de Franse president Macron.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse premier Sunak, Belgische premier De Croo en de Franse president Macron. © HLN fotomontage - Getty images, Belga, REUTER

Kernwapens in Europa: hoeveel zijn er momenteel? En dient Europa uit te breiden?

Europese toppolitici willen het kernwapenarsenaal van Europa herbekijken, na de Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel hebben we er nu? Is dat genoeg of moeten we uitbreiden? En zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Onze tegenstanders moeten weten dat nucleaire vergelding altijd mogelijk is.”

32 reacties

  • Georges Pelgrims

    1 maand geleden
    ik ben maar een Europese leek.Maar ik vind wel dat elke Europese leek vanaf nu moet bijdragen voor zijn veiligheid.waarom nog wachten laat elke Europeaan 5euro per maand legersteun betalen dat levert miljarden op waarmee de navo zich kan verdedigen.nu alst kan wat gaan we doen als diene Rus het echt meent.gaan we dan echt met stokken en stenen vechten.we leven in een zeer gevaarlijke periode.daar moet elke Europeaan nu inleveren NU.
  • Paul van de velde

    2 maanden geleden
    Heeft Europa voldoende afweerwapens om raketten te onderscheppen?
  • Julien Van Camp

    2 maanden geleden
    @ Hans Loyaerts:Ja ik ben bereid om meer te betalen voor onze veiligheid, ben opgegroeid in de jaren '40, was geen lachertje.
  • Geert Moens

    2 maanden geleden
    @ Hans Loyaerts: ben nog steeds akkoord. Mijn alarm kost ook geld om dezelfde reden: De oorlog in Oekraïne is er gekomen omdat Poetin dacht eengemakkelijke overwinning te kunnen behalen. De zwakte van de tegenstander triggert meestal de agressor om tot actie over te gaan.
  • Philippe Deckers

    2 maanden geleden
    Kunnen we niet beter gewoon onze NAVO bijdrage betalen?