Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben zelfstandige overnemer gevonden

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt Delhaize. Daarmee hebben ook de laatste vier winkels in de provincie Antwerpen die een maand geleden nog steeds niet overgenomen waren, een nieuwe uitbater gevonden.

joro

Het nieuws dat Delhaize een overnemer zocht voor alle 128 winkels die het nog in eigen beheer had, sloeg een klein jaar geleden in als een bom. Vooral bij het personeel, dat er een besparingsoperatie van de directie in zag en vreesde dat de loon- en arbeidsvoorwaarden zouden achteruitgaan. Delhaize zelf stelde dat de supermarkten te weinig groei boekten en een verzelfstandiging de enige leefbare oplossing was.

Maar het protest is stilaan uitgedoofd en Delhaize heeft nog een reden om tevreden te zijn: alle vestigingen hebben een overnemer gevonden. Een maand terug stonden nog 21 van de 128 winkels te koop, waaronder vier in de provincie Antwerpen: winkels in de Museumstraat (Delhaize Hippodroom) en de Plantin en Moretuslei in Antwerpen en de Delhaizes op de Bredabaan in Brasschaat en in Sint-Lenaarts (Brecht).

Met de overnames werken nu in totaal ook 9.200 personeelsleden voor een zelfstandige handelaar.

Alle supermarkten uit onze regio die een jaar geleden nog in beheer van Delhaize waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER