Aleksej Navalny, op 2 februari 2021 in de rechtbank in Moskou.
Volledig scherm
PREMIUM
Aleksej Navalny, op 2 februari 2021 in de rechtbank in Moskou. © AP

“Zijn lichaam zou blauwe plekken vertonen die kunnen wijzen op stuipen.” Mysterie rond overlijden van Navalny blijft: heeft Poetin iets te verbergen?

Aleksej Navalny, de belangrijkste tegenstander van Vladimir Poetin, overleed afgelopen vrijdag plots op 47-jarige leeftijd in een Russische strafkolonie in het Noordpoolgebied. Wat er juist gebeurde, is nog een mysterie. Wordt dat ooit opgehelderd in het Rusland van Poetin, dat steeds meer trekjes krijgt van dat van Lenin en Stalin?

18 reacties

  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    Les het boek Navalny van Jacques Baud eens aub. Navalny was helemaal net de grote tegenstander van Putin en was ook helemaal niet vredelievend zoals de media hier rapporteren.
  • Albert De Cree

    2 maanden geleden
    Waarom de AV. De Fré in Ukkel waar de Russische ambassade is niet aanpassen en naar Navalny vernoemen? Laten we dat bij elke Russische ambassade in Europa zo doen. Dan moeten ze hun briefpapier veranderen en ik kan mij inbeelden dat men Navalny liever kwijt dan rijk is in Rusland maar dan blijft hij op deze manier toch nog steeds aanwezig, als een luis in de Russische pels.
  • Marcel De Bock

    2 maanden geleden
    Onder het Sovjetregime hadden de russen weinig verantwoordelijkheden. Voor sommigen was dat ideaal, de staat regelde en voorzag in alles wat nodig was, als ze maar braaf deden wat hen opgedragen werd. Ik vrees dat ze stilaan terug naar die tijd gaan en, helaas, zijn er blijkbaar nogal wat russen die dat niet eens zo erg zouden vinden. Vrijheid brengt ook verantwoordelijkheden mee.
  • Wivina Renier

    2 maanden geleden
    is dit niet te obvious dat Poetin dat gedaan heeft. Welk voordeel zou hij zeker nu daarbij hebben. het Westen haalt daar nu zeker de krantenkoppen bij. En wat is de waarheid. DAT zou ik wel eens willen weten.
  • Daniel Patteet

    2 maanden geleden
    Zeker weten dat hij vermoord is,niet persoonlijk door Poetin maar wel op zijn commando. Navalny liet t ware gezicht zien van t Kremlin en heeft zich letterlijk opgeofferd daarvoor.Hij wist dat t zo zou eindigen.Dat blijkt uit vele docu s en video s.Respect.Moedige kerel.