Parochiemedewerker van Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst voor seksueel misbruik

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft de parochie-administrator van Sint-Katelijne-Waver van al zijn taken als priester geschorst na een klacht bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik. Het gaat om een klacht buiten de pastorale context.

Terlinden heeft de schorsing afgelopen weekend meegedeeld tijdens de vieringen in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De priester wasĀ administrator van de vier parochies van Sint-Katelijne-Waver: Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Catharina, Goede Herder en Sint-Augustinus.

De schorsing is preventief en blijft van kracht tot er een rechterlijke uitspraak is over schuld of onschuld. De zaak is overgemaakt aan het gerecht en aan de kerkelijke overheid in Rome. Onderdeel van de schorsing is ook dat de priester niet meer zal verblijven op het grondgebied van de parochies van Sint-Katelijne-Waver die aan hem waren toevertrouwd.

Aartsbisschop Terlinden herhaalt in de mededeling zijn verontschuldigingen "aan alle slachtoffers van misbruik in de Katholieke Kerk" en zegt "diep beschaamd" te zijn. Zijn woordvoerder voegt er nog aan toe dat er niet verder gecommuniceerd zal worden over de zaak in het belang van het onderzoek.

Meest gelezen