© Jordan Strauss/Invision/AP

Deze keer lijkt ‘Bennifer’ voor altijd: nieuw album Jennifer Lopez is ode aan Ben Affleck

Op haar nieuwe album ‘This is me… now’ bezingt Jennifer Lopez de liefde en haar huwelijk met acteur Ben Affleck. Die relatie verliep in het verleden niet altijd even soepel.

Lien Lammens

Mad in love, Can’t get enough, not.going.anywhere.… het zijn maar enkele nummers op haar album This is me...now waarmee Jennifer Lopez verwijst naar haar zeemzoete relatie met Ben Affleck. Een ellenlange liefdesverklaring. En alsof dat nog niet volstond, voegde ze er ook meteen nog een film aan toe met als boodschap: ondanks drie gefaalde huwelijken hebben Ben en Jennifer elkaar gevonden. Voorgoed.

Ja ja, wie er nog aan twijfelde: Jennifer en Ben zijn stapelverliefd. En dat voor de tweede keer, want hun verhaal gaat terug tot 2001, toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten op de filmset van Gigli. De film was dan niet meteen een succes, voor de twee hoofdrolspelers was het wel een schot in de roos. Dat ze toen nog officieel getrouwd was met haar tweede man en achtergronddanser Cris Judd, stond ‘Bennifer’, de naam die het gehypete koppel kreeg van de media, niet in de weg.

(Lees verder onder de foto)

Ben Affleck en Jennifer Lopez op het filmfestival van Venetië.© EPA-EFE

Bennifer 2.0

Een liefde die bezegeld werd met een verloving en een album This is me...then. Meer dan eens refereerde ze in interviews naar Affleck als haar muze, hij kreeg met Dear Ben zelfs zijn eigen lied. Maar dat mooie liedje duurde niet lang. Vier dagen voor hun grote dag in 2003 werd het huwelijk uitgesteld, enkele maanden later ging het koppel elk hun eigen weg. Veel details werden er toen niet gegeven, pas jaren later zou Lopez met een beschuldigende vinger wijzen richting de paparazzi. “We wilden niet in de kijker lopen, maar onze relatie viel samen met de geboorte van de roddelbladen. We waren overweldigd, er was heel veel druk. Ik denk dat het op een ander moment anders was geweest.”

Voor het einde van hun eerste relatie in 2003 wees Lopez later naar de paparazzi

Maar toch bleef Bennifer, onder een andere vorm, bestaan: Affleck vond de liefde bij actrice Jennifer Garner, Lopez bij zanger Anthony. Affleck werd drie keer vader, Lopez moeder van een tweeling.

Het huwelijk van Lopez en de latinzanger hield zeven – op papier tien – jaar stand, maar bestond volgens haar gloednieuwe film vooral uit een reeks foute beslissingen. Of zoals het echtscheidingsdocument zei: onverzoenbare verschillen.

Vrienden

Ondertussen kabbelde ook de relatie tussen Affleck en Garner en in 2018 was ook hun scheiding officieel een feit. Niet dat ze elkaar meteen terugvonden, zo was Lopez alweer verloofd met honkbalspeler Alex Rodriguez en Affleck vond de liefde bij de Cubaanse actrice Ana de Armas.

(Lees verder onder de foto)

Ben Affleck en Jennifer Lopez op de première van ‘This is me...now’.© Getty Images

Niet de paparazzi gooiden roet in het eten, maar wel de coronapandemie: door de vele maatregelen moesten Rodriguez en Lopez hun huwelijk twee keer uitstellen. Redenen genoeg voor de paparazzi om te gaan graven in hun relatie, waardoor het koppel zich genoodzaakt zag om een verklaring af te leggen. “We zijn nog steeds samen, maar gaan door een moeilijke tijd”, klonk het toen. Een moeilijke tijd, die in april 2021 zou eindigen.

(Lees verder onder de foto)

Al in april 2021 werd Ben Affleck meermaals gespot in de buurt van haar huis in Los Angeles.© Bellocqimages/Bauer-Griffin/GC Images

Lang bleef Lopez niet treuren om de stukgelopen verloving. Al in dezelfde maand werd ze meermaals gespot met Affleck toen hij haar huis in Los Angeles binnen en buitenging. Hoewel de twee volhielden dat ze enkel vrienden waren, iets wat ze altijd gebleven waren door de jaren heen, bleek er toch al snel meer aan de hand. Drie maanden later hadden we het over ‘Bennifer 2.0’.

Het koppel verloofde zich, exact twintig jaar na het eerste aanzoek, en trouwde enkele maanden later in Las Vegas. Sindsdien worden ze steevast samen gespot en lijken ze zielsgelukkig met elkaar. Of zoals Lopez het zelf zingt in Dear Ben pt. II: “And if I try to pull away, you pull me close/ And you remind me why you are the man I chose/ These are the things I lovе the most.”

Ben Affleck en Jennifer Lopez in 2003. De twee zijn altijd vrienden gebleven.© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer