© REUTERS

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht onder andere de BBC.

jvh
Bron: BELGA

In 10 Boliviaanse gemeenten geldt de hoogste alarmfase en in 279 andere dorpen en gemeenten is code oranje – de op één na hoogste alarmfase – van kracht. Voorts werd er humanitaire hulp gestuurd naar Achocalla, in de provincie La Paz, waar een 35-jarige vrouw en haar twee kinderen werden bedolven door een modderstroom die hun huis overspoelde. Bij het incident raakten meer dan 20 mensen gewond.

Intussen wordt ook met argusogen gekeken naar het waterpeil van verschillende stuwmeren die dreigen uit hun voegen te barsten. De zware regenbuien in Bolivia volgden op een periode van langdurige droogte en na een van de warmste winters die het land ooit heeft meegemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer