Stellingbouwer Michel Van den Brande doorverwezen naar correctionele rechtbank voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist. De zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo werd in september vorig jaar opgepakt na het uiten van doodsbedreigingen op Facebook. 

Van den Brande, die bekend raakte na zijn deelname aan het televisieprogramma 'The Sky is the Limit', postte vorig jaar op Facebook verschillende keren over een ex-werknemer die zijn bedrijf zou opgelicht hebben. In de posts uitte hij bedreigingen aan het adres van de ex-werknemer en verklaarde hij hem "vogelvrij".

Van den Brande vermeldde bovendien de volledige naam en het adres van de ex-werknemer en publiceerde foto's van zijn woning. Volgens Van den Brande stak de man, die verantwoordelijk was voor de boekhouding, geld van de firma in eigen zak.

Van den Brande werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, maar die liet hem vrij onder voorwaarden. Het onderzoek liep wel verder en de raadkamer besliste maandag dat hij zich moet verantwoorden voor de rechtbank voor belaging en bedreigingen. Er kan wel nog beroep aangetekend worden tegen de verwijzing.

Meest gelezen