Na val van Adiivka neemt Poetin nieuwe Oekraïense regio in het vizier: “De situatie verandert hier voortdurend”

Oekraïne -

Nu Rusland de Oekraïense stad Avdiivka heeft ingenomen, richt president Poetin zijn vizier op het zuiden van het land. Afgelopen weekend vonden er Russische aanvallen plaats in de streek Zaporizja. Voorlopig houden de Oekraïners stand.

Max Dedulle

Sinds de val van Avdiivka is Rusland bezig met het overbrengen van troepen naar andere regio’s. Volgens het Amerikaanse blad Newsweek zou het Oekraïense leger zondag al een golf van tien Russische aanvallen hebben weerstaan in Zaporizja. Een dag eerder werden er zelfs 18 Russische pantservoertuigen en 3 tanks vernietigd tijdens een offensief.

LEES OOK. Val van Avdiivka toont dat Poetin nu de overhand heeft: “Schurkenstaten blijken betrouwbaardere partners dan het westen”

Maar de Russen zetten door. Maandagmorgen vielen Russische troepen het dorpje Robotyne aan. “Hun aanvallen zijn ook deze keer gestopt”, liet de Oekraïense commandant Oleksandr Tarnavsky weten via de app Telegram. “Maar de situatie verandert hier voortdurend.”

De val van Avdiivka, na zware gevechten, was de grootste overwinning voor Rusland in lange tijd. Experts verwachtten toen dat Poetin druk zou blijven zetten, en dat blijkt waarheid te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER