Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Phovoir

DEBAT VAN DE DAG. Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of onhaalbaar scenario? Dit is jullie mening

PS-voorzitter Paul Magnette is voorstander van een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies, een zogenoemde collectieve arbeidsduurvermindering. Wat denk jij? Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of een onhaalbaar scenario? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

127 reacties

  • Gert Van Bunderen

    2 maanden geleden
    Voltijdse leerkrachten werken nu meer dan 40 uur per week, hoe ga je dit in het onderwijs concreet realiseren?
  • Wesley Kenis

    2 maanden geleden
    Dat de overheid eerst werk maakt van 1. WERKBAAR werk ipv veel administratieve rompslomp voor veel bedrijven 2. dat werken ook terug loont tov de hangmat. zodra dat kan, dan pas kan er gesproken worden over "minder werken voor hetzlefde geld"
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Met loonverlies is zeker onmogelijk. Als we die besparingsronde die de EU eist moeten ondergaan is dat op jaarbasis 5000€ per gezin inleveren. Krijgt De Croo zijn zin om meer in defensie te steken is dat nog eens 1000€ per jaar per gezin. Goed voor samen 500€ per maand per gezin. Voor een alleenstaande of alleenverdiener waarschijnlijk weer alleen op te hoesten. Met alle drastische gevolgen voor de consumptie en binnenlandse economie.
  • jozef heylen

    2 maanden geleden
    het leven is nu nog amper betaalbaar voor een doorsnee belg en met dit voorstel word het dus nog eens 20% duurder . Effe nadenken toch
  • Ingrid De Cremer

    2 maanden geleden
    Goeie zet van Magnette ,wil hiermee de aandacht weg trekken van onze hedendaags werkelijke problemen.Schulden , pensioenen,migratie enz.