Koppel redt man uit zinkende auto, terwijl de brandweer toekijkt: “We mogen slechts tot onze middel in het water”

In Groot-Brittannië heeft een koppel een man gered uit een zinkende auto. Opvallend is dat de brandweer op het incident toe stond te kijken, maar ze niets konden doen omdat ze slechts “tot hun middel” in het water mogen gaan.

rovn
Bron: Daily Mail

In verschillende delen van Groot-Brittannië zijn er momenteel zware overstromingen. Het water staat op sommige plaatsen tot 1,20 meter hoog. Daardoor zijn heel wat wegen onberijdbaar. Dat heeft ook deze rijinstructeur in Ingatestone, Groot-Brittannië, geweten. Hij kwam met zijn auto van de rijschool vast te zitten in het water.

Toen de brandweermannen arriveerden, konden ze niks anders doen dan toekijken. De reden daarvoor is omdat ze slechts “tot hun middel” in het water mogen gaan. Ze zijn enkel getraind op lage waterstanden en mogen volgens de veiligheidsvoorschriften niet in diepe waters gaan. Om de man uit de benarde situatie te kunnen bevrijden, moest er een speciale ploeg komen met brandweermannen die wel dieper het water in mogen.

Heft in eigen handen

Ondertussen stonden ook filmmaker Jamie Price en zijn partner toe te kijken. Price kon niet geloven dat de brandweermannen helemaal niks deden. Daarop nam hij met zijn partner zelf het initiatief, en ging het water in richting de auto. Op zijn Youtube-kanaal is te zien hoe hij zich in het water begeeft en de deur van de auto opent. Daarop stapt de man uit de auto en helpt Price samen met zijn partner de rijinstructeur naar een droge plek te brengen.

De man die in de auto vast zat, ziet er op de video duidelijk aangeslagen uit. Dat bevestigt ook Price aan Daily Mail: “Toen ik hem uit de auto haalde, was hij versuft en dacht hij niet helder na. Zo wist ik dat hij in shock was.” De filmmaker begreep dat de brandweermannen niks mochten doen, maar kon naar eigen zeggen niet wachten tot de gespecialiseerde ploeg kwam, omdat hij dacht dat de man zou sterven.

“Als burger heb ik niet dezelfde regels als de brandweermannen. De risicobeoordeling was voor mij niet belangrijk. Het leven van de man woog zwaarder door dan alle andere risico’s voor mij”, zegt Price nog aan Daily Mail.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer