Volledig scherm

KIJK. Israël deelt nieuwe beelden van "baby Kfir en zijn moeder enkele uren nadat ze ontvoerd werden”

Het Israëlische leger deelt nieuwe bewakingsbeelden van 7 oktober. Op de bewakingsbeelden uit Khan Younis in de Gazastrook is te zien hoe een groep gewapende mannen een vrouw en kind begeleidt door de straten van de stad. Volgens Israël gaat het om Shiri Bibas en haar baby Kfir, de jongste gijzelaar van Hamas.

  1. KIJK. Beelden tonen schrijnende toestanden in ziekenhuis in Gaza: “Baby’s krijgen bloedvergiftiging omdat ze zo dicht bij elkaar liggen”

    KIJK. Beelden tonen schrijnen­de toestanden in ziekenhuis in Gaza: “Baby’s krijgen bloedver­gif­ti­ging omdat ze zo dicht bij elkaar liggen”

    De druk op het Emirates-ziekenhuis in Rafah is zo hoog dat de dokters verplicht zijn om pasgeboren baby’s met drie of vier in één couveuse te leggen. Op dit moment verzorgen ze er zeventig baby’s, terwijl er maar plek is voor twintig. Heel wat baby’s halen het niet: “Normaal hebben we een of twee sterfgevallen per maand op deze afdelingen, maar momenteel sterven er twee of drie pasgeborenen per shift”, getuigt dokter Amal Ismail.
  2. TERUGLEZEN CRISIS MIDDEN-OOSTEN. Commandanten IDF: Israëlische tegenaanval zou “nakend” kunnen zijn, Teheran waarschuwt voor vergelding

    TERUGLEZEN CRISIS MID­DEN-OOS­TEN. Commandan­ten IDF: Israëli­sche tegenaan­val zou “nakend” kunnen zijn, Teheran waarschuwt voor vergelding

    Een hoge officier van het Israëlische leger zei maandagavond dat Israël mogelijk op zeer korte termijn met een reactie komt op de Iraanse aanval van afgelopen weekeinde. Teheran waarschuwt dat, mocht Israël aanvallen, het “binnen enkele seconden” terug zal slaan. In Israël komt het oorlogskabinet opnieuw samen. Israël wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar kwam gisteren niet tot een overeenkomst over de timing en omvang. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 15 april terug.