© AFP

Derde keer, goeie keer? Cyril Ngonge en Leander Dendoncker krijgen nieuwe coach: Napoli haalt Slovaakse bondscoach

Napoli heeft maandag zijn coach Walter Mazzarri ontslagen, amper 48 uur voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen FC Barcelona. Dat heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis bevestigd aan Sky Sports. De preses van de Italiaanse kampioen gaf ook aan dat de club uit Napels vanaf heden onder de hoede valt van Francesco Calzona.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Napoli veroverde vorig seizoen voor het eerst sinds 1990 nog eens de Italiaanse landstitel maar eens het feestgedruis achter de rug was, kwam de kater. Succescoach Luciano Spalletti vertrok na de titel en opvolger Rudi Garcia kreeg de motor niet aan de praat. Walter Mazzarri nam midden november over maar bleef eveneens aanmodderen. Napoli, dat zich afgelopen wintermercato versterkte met Leander Dendoncker en Cyril Ngonge, staat in de Serie A pas op de negende stek.

Nu is dus ook het verhaal van Mazzarri uitgeschreven. “Walter Mazzarri is een vriend van de familie en van Napoli”, gaf de altijd passionele voorzitter Aurelio De Laurentiis meer duiding bij Italiaanse media. “Het is een pijnlijk afscheid, omdat hij zich uitermate beschikbaar stelde in een moeilijke periode. Maar we moesten ook rekening houden met onze tifosi en hen iets meer geven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Francesco Calzona moet de Napolitanen nu weer aan het voetballen brengen. De 55-jarige Italiaan, die twee periodes (2015-2018 en 2021-2022) assistent was bij Napoli, heeft sinds de zomer van 2022 de leiding over de Slovaakse nationale ploeg. Die zal Calzona ook blijven trainen op het EK, waar Slovakije in de groepsfase een van de opponenten is van de Rode Duivels.

“We gaan het nu proberen met Calzona, die met Sarri en Spalletti heeft gewerkt (als assistent, red.) en 80 procent van de selectie kent”, aldus De Laurentiis. Het is kort dag voor Calzona want Napoli speelt woensdag in eigen stadion de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen FC Barcelona.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer