Opnieuw schietpartij in Brussel: man in benen geschoten aan bushalte

Er is opnieuw geschoten in Brussel, dit keer in Vorst. Daar werd maandagavond rond 21 uur een man in de benen geschoten tijdens een ontvoeringspoging. Hij zou niet in levensgevaar verkeren.

tg

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) geeft voorlopig geen commentaar en verwijst door naar het Brusselse parket. Dat zal later communiceren.

De schietpartij deed zich omstreeks 21 uur voor in de wijk die gekend staat als ‘Altitude 100’, tussen de Alsembergsesteenweg, het Dudenpark en het park van Vorst. De juiste omstandigheden van de schietpartij zijn nog niet duidelijk, maar volgens de eerste berichten zou geprobeerd zijn om een man die aan de bushalte stond te ontvoeren. Hij werd daarbij in de benen geschoten.

Het slachtoffer is intussen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn leven is niet in gevaar. De politie is massaal ter plaatse.

Het is al de zoveelste schietpartij in Brussel. Vorige week viel daarbij ook een dode. Het is voorlopig niet bevestigd of het nieuwe incident van maandagavond aan het drugsmilieu kan gelinkt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer