Snookerkampioen Luca Brecel kandidaat in ‘Blokken’: “We dachten eerst dat het om een naamgenoot ging”

Dinsdagavond neemt een wel zeer opvallende kandidaat deel aan Blokken: niemand minder dan wereldkampioen snooker Luca Brecel (28) waagt zijn kans in de tv-quiz met Ben Crabbé.

mts

Quizmaster Ben Crabbé benadrukt dat Luca Brecel geen voorkeursbehandeling heeft gekregen. “Hij heeft zich, net als iedereen, een paar jaar geleden inschreven voor de quiz”, zegt Crabbé aan Het Laatste Nieuws. “We dachten eerst dat het om een naamgenoot ging. Maar toen we Luca net als alle andere kandidaten uitnodigden voor een actualiteitstest, bleek het dus wel degelijk om de wereldkampioen te gaan. Hij slaagde voor de test en kon dus deelnemen.”

Brecel zelf blijkt een trouwe fan te zijn van de tv-quiz die dit jaar zijn 30ste verjaardag zal vieren. “Ik heb heel vaak gekeken en vind het gewoon een heel leuk programma. Maar ik kan ook genieten van je flauwe moppen, Ben”, verantwoordt de snookerspeler zijn inschrijving in het begin van de aflevering.

Als Brecel dinsdag wint van zijn tegenstander Ann, kan hij 1.000 euro winnen. Een peulschil voor the Belgian Bullet, die alleen al voor zijn wereldtitel in Sheffield vorig jaar 570.000 euro aan prijzengeld won.

Blokken is om 18.30 uur te zien op VRT 1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer