Martine Prenen over waarom ze niet meer op tv komt: “Twee mensen moesten me niet”

Martine Prenen was ooit één van de schermgezichten van VRT. Nu zie je haar daar nooit meer. “Misschien had ik een te grote mond.”

Martine Prenen was jaren een vast gezicht van (vooral) VRT. Onder andere als presentatrice van De rode loper en Vlaanderen vakantieland. In 2006 liep haar contract af en verdween ze van het VRT-scherm.

Naar aanleiding van haar zestigste verjaardag spreekt Martine Prenen deze week met het weekblad Primo. Daarin zegt ze: “Toen ik in 2006 van het scherm verdween, heb ik me daar een tijdje ongelukkig over gevoeld. Nu niet meer. Al zie ik soms nog dingen op tv die ik ook wil doen. Of waaraan ik wil meedoen. Maar ik word niet meer gevraagd. Waarom niet? Dat weet ik niet. Misschien sta ik op één of andere zwarte lijst?”

LEES OOK. Martine Prenen toont in haar nieuw boek ‘Restart’ hoe je de rug recht na tegenslagen

Later in het gesprek keert ze nog eens terug op haar ‘VRT-verbanning’ en denkt ze dat het te maken heeft met het feit dat ze altijd haar gedacht zegt. Dat ze te recht door zee is. “Twee mensen moesten me niet en die hebben op die manier hun slag thuis gehaald. Het is wat het is. Ik lig er niet meer wakker van, maar het is een litteken op mijn hart.”

Prenen zegt nog dat ze tegenwoordig een heel groot f*ck it-gevoel heeft. “Vroeger wou ik altijd voor alles en iedereen goed doen, maar die tijd is voorbij. Mijn advies voor alle 50-plussers is: zeg gewoon af en toe ‘F*ck it!’ Gewoon je eigen zin doen en je eigen leven leiden. Die 30 jaar die me nog resten, wil ik optimaal invullen.” (pom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer