© EPA-EFE

Kate en William moeten middelbare school kiezen voor prins George: deze staan op het lijstje

Prins George zal in 2026 naar het middelbaar gaan en dus moeten prins William en Kate op zoek naar de ideale school. Dit zijn hun favorieten.

SGG

Prins William en zijn broer Harry gingen beiden naar het bekende Eton College, in de buurt van Windsor. Een kostschool enkel voor jongens waar heel wat bekende koppen school liepen. Twaalf Britse premiers, waaronder David Cameron en Boris Johnson, haalden er hun diploma, naast heel wat bekende schrijvers, acteurs en zelfs onze koning Leopold III.

Maar Kate zou geen voorstander zijn van Eton College, waar een schooljaar zo’n 54.000 euro kost. Vooral het feit dat er enkel jongens naar school gaan, zou ze niet zien zitten voor haar kinderen. Britse media schrijven dat toe aan het feit dat Kate zelf naar een kostschool voor meisjes ging en daar naar verluidt het doelwit was van pesters. Eton zou dan wel weer een favoriet zijn van prins William. (Lees verder onder de foto)

Eton College© Shutterstock

Ook Marlborough College, voor zo’n 55.000 euro per jaar, zou in de running zijn om de toekomstige school te worden van George. Kate bracht er zelf verschillende jaren door en ook prinses Eugenie haalde er haar diploma. In december van vorig jaar ging de familie al eens een kijkje nemen op de school en er zou zelfs al een verblijfplaats voor de prins geregeld zijn als zijn ouders zouden beslissen hem naar Marlborough te sturen. Al is er bezorgdheid dat de school, vanwege de associatie met de Middletons, ‘te opzichtig’ geworden is. Het Marlborough uit 2024 zou niet meer de school zijn waar Kate zelf verbleef. (Lees verder onder de foto)

Marlborough College© Shutterstock

En dus zijn er ook nog andere opties. Zo schrijft de tabloid The Mirror dat het koppel Oundle School in Northamptonshire zou overwegen. Voor bijna 40.000 euro per jaar krijgen ze dan een school uit 1556 met een moderne blik op ecologie. “We hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elk lid van de schoolgemeenschap zowel individuele als collectieve actie onderneemt in de richting van ecologische duurzaamheid”, staat op de website te lezen.

“Wij moedigen aspiratie aan en verafschuwen arrogantie, koesteren een open geest, authentiek zelfvertrouwen en een gevoel van dienstbaarheid. Wij zijn van mening dat het internaat de beste omgeving biedt waarbinnen deze educatieve ambities kunnen worden gerealiseerd, waarbij dagleerlingen ook volledig worden betrokken bij de reikwijdte van dergelijk onderwijs.”

Oundle School© Shutterstock

Maar volgens de tabloid Daily Mail is er nog een vierde kandidaat: St Edward’s School. De middelbare school, beter gekend als ‘Teddies’ ligt in Oxford en benoemenswaardige alumni zijn onder meer actrices Emilia Clarke en Florence Pugh. Kate en William zouden volgens bronnen al eens een kijkje genomen hebben op de school. Op de website benadrukt de directeur de ‘geest van inclusiviteit’ en het ‘ethos van samenwerking’ van de school. Hij voegt eraan toe: “Iedereen moet de kans krijgen om deel te nemen en iedereen moet de kans krijgen om uit te blinken. Het geluk van kinderen en hun vermogen om te herkennen wat hen gelukkig maakt, zijn belangrijker dan wat dan ook.” Het inschrijvingsgeld: 55.000 euro per jaar.

Momenteel gaan prins George (10), prinses Charlotte (8) en prins Louis (5) naar de gemengde lagere school Lambrook. Prins George zal in 2026 op 13-jarige leeftijd naar het middelbaar gaan. Maar welke school dat precies zal worden, is dus nog af te wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer