© Politie Antwerpen

Vijf minderjarigen opgepakt nadat ze willekeurig jongeren aanvielen in stadscentrum

Antwerpen -

De Antwerpse politie ontving vrijdagavond verschillende meldingen over een groep jongeren die lukraak jonge mensen aanvielen, afpersten of bedreigden in het stadscentrum. Vijf minderjarigen werden gearresteerd.

nelo

Op enkele uren tijd kwamen er meldingen uit de Quellinstraat, het Steenplein, de Oude Beurs en de Zirkstraat. “In de Zirkstraat werden drie minderjarige slachtoffers zonder aanleiding aangevallen, geslagen en gestampt”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Interventiepatrouilles, de mobiele eenheid en een patrouille van het hondenteam konden met behulp van de camerabeelden en de coördinatie vanuit de commandokamer vijf minderjarige verdachten, tussen 15 en 16 jaar, arresteren. “Een van hen probeerde te vluchten, maar werd na een achtervolging te voet gevat in de Korte Klarenstraat.”

“Er werden twee boksbeugels (verboden wapens) in beslag genomen, alsook een gebruikershoeveelheid drugs. In tussentijd had zich een nieuw slachtoffer gemeld in het politiekantoor, opnieuw zou het om dezelfde verdachten gaan”, zegt Migom. De vijf verdachten werden na verhoor voor de jeugdrechter gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners