© Getty Images

Junya Ito (ex-Genk) trekt naar rechtbank na beschuldigingen van seksuele agressie

Junya Ito, die in Japan door twee vrouwen beschuldigd wordt van seksuele agressie, heeft een klacht ingediend tegen hen en hij eist een schadevergoeding van 200 miljoen yen (1,2 miljoen euro). Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De 30-jarige winger van het Franse Reims met een verleden bij KRC Genk hekelt de volgens hem valse beschuldigingen die een grote impact hebben op zijn imago. “Het is extreem belangrijk om zijn naam zo snel mogelijk te zuiveren. De carrière van een speler is kort”, verklaarde Ito’s advocaat Hirotaro Kato maandag aan de lokale pers.

Volgens Japanse media wordt Ito door twee vrouwen beschuldigd van seksuele agressie. De feiten zouden zich in juni 2023 hebben afgespeeld in een hotel in Osaka na een interland tussen Japan en Peru. Na een ‘dronken’ avond zouden de twee op een kamer met Ito zijn beland. “Toen ik wakker werd, zat Ito op mij”, stelt een van de vrouwen. “De kamer was donker, maar ik kon zijn gezicht zien. Ik herinner het mij nog zeer goed.”

Ook Ito’s conditietrainer wordt beschuldigd. Op 1 februari kondigde de Japanse politie aan dat een onderzoek was geopend naar de zaak. Ito was op dat moment aan de slag op de Asian Cup in Qatar.De vleugelspeler verliet daarop voortijdig de selectie en keerde terug naar Frankrijk. De Japanse federatie vond zijn vertrek nodig zodat de ploeg zich kon concentreren op het vervolg van het toernooi. Japan werd vervolgens door Iran verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales (2-1).

Ito speelde tussen 2019 en 2022 voor Genk. De flankaanvaller was er in 144 wedstrijden goed voor 29 goals en 49 assists, waarna Reims hem wegplukte.

Ito maakte in het verleden nog het mooie weer bij Genk.© Dick Demey

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer