Opiniemaker Noël Slangen gluurt elke dinsdag met u achter de schermen van de politieke actualiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Opiniemaker Noël Slangen gluurt elke dinsdag met u achter de schermen van de politieke actualiteit. © HLN Fotomontage

ANALYSE. “Magnette en De Wever zijn elkaars ‘perfecte vijanden’”

“De voorstellen die Magnette lanceert, maken pijnlijk duidelijk dat een nieuwe fase in de staatshervorming nodig is.” Opiniemaker Noël Slangen is in zijn nieuwe wekelijkse politieke analyse - exclusief voor HLN - scherp voor het laatste voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette. “Het plan is trouwens niet enkel nefast voor Vlaanderen.”

51 reacties

  • Marc Spriet

    2 maanden geleden
    Geen vijanden maar tegenpolen. Politiek is een spel om de macht op de kap van de burgers.
  • Marlene De Smedt

    2 maanden geleden
    Vlaanderen en de Vlamingen. Ik onthoud vooral verzuring en materialisme als het over dat volk gaat. Ik hoop dat net als in het lied dat Stef Bos bracht de dag voor de eerste Golfoorlog, 9 juni aanstaande een dag wordt als een ander. Helaas was die hoop toen heikel. Ik stel mij de vraag als die eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring er ooit komt of andersdenkende Vlamingen dan terecht kunnen in wat er van België overblijft of zij dan staatloos worden. Een mens zou er de moed bij verliezen
  • Dirk BERX

    2 maanden geleden
    Mr Van Berlo, confederaal of statenbond is een samengaan van twee of meerdere onafhankelijke staten, net zoals de EU ! M.a.w. Vlaanderen zal zich eerst onafhankelijk moeten verklaren, en...de overige landen, waaronder de rest van België moeten dit dan ook nog eerst erkennen ! Maar ik moet het eerst nog wel eens zien of NVA en het VB na juni 2024 de eerste stappen durven zetten om eenzijdig de onafhankelijkheid uit te roepen !
  • vanaeken jokke

    2 maanden geleden
    Dat noemt profiteren van Vlaanderen Guido Bervoets maar volgens Magnette is dat solidariteit. Sinds 1830 dat ze dat spelleke spelen ze mochten in Vlaanderen van hongersnood sterven geen probleem de Waalse solidariteit en die is nog steeds zo .Wij bepalen en Vlaanderen moet betalen.
  • Danny Damiaens

    2 maanden geleden
    Er is wel een verschil in Duitsland,er is nog altijd een groot verschil tussen west en oost Duitsland.Volledig gelijk Van Berlo.