Illustratiebeeld Jumbo
Volledig scherm
Illustratiebeeld Jumbo © David Legreve

Slimme camera’s in Jumbo sturen melding bij mogelijke winkeldiefstal

In verschillende Jumbofilialen in Nederland worden slimme camera’s getest om winkeldiefstal tegen te gaan. De camera’s sturen een melding naar de uitbater als een klant een product in zijn jas of zak stopt. De software kent nog beperkingen, maar Nederlandse winkeleigenaars zijn alvast enthousiast.

12 reacties

  • Eddy Vermeulen

    2 maanden geleden
    Kan allemaal wel zijn maar je zal je zakdoek maar uit je zak halen of hem er terug insteken. Het is altijd mogelijk dat het systeem faalt. Als ik ooit op een dergelijke manier zal worden aanzien als mogelijke dief dan zien ze me daar nooit meer terug. Je staat daar dan wel in volle schaamte. Onlangs nog bij het BINNEN gaan van een winkel, sirene gaat aan. Minstens 20 blikken staan op u gericht.
  • Marc Jans

    2 maanden geleden
    Ik ga altijd winkelen met in mijn rechterzak een stylo en in mijn linkerzak mijn boodschappenlijstje. Af en toe moet ik iets uit de rek nemen en steek ik mijn stylo en lijstje terug in mijn zakken. Als dat ook als diefstal wordt aanzien en ik daar moet uitleg voor geven of voor meegepakt worden, dan denk ik dat Jumbo mij niet meer moet rekenen tot haar klanten. Zij mogen enkel diefstal vaststellen tussen de kassa en de buitendeur bij het verlaten van de winkel.
  • Harry Van riet

    2 maanden geleden
    gewoon door iedereen alles in de jaszak steken ......en aan de kassa er terug uithalen....ze zullen nogal meldingen ontvangen heel de dag door ,maar aangezien er nergens in de supermarkt vermeld staat dat je de goederen verplicht in een wagentje of een mandje moet leggen ,mag je het ook in je tas ,onder je muts je broekzak......of waar dan ook gestoken worden,zo lang je alles terug op de band legt voor het afrekenen kan Jumbo jou niet beschuldigen van diefstal.
  • karin verwimp

    2 maanden geleden
    Ik zie echt niet in waarom iemand daar een probleem mee zou hebben. Tenzij de winkeldief zelf natuurlijk. En Gino, dat zijn echt niet allemaal daklozen hoor. Ik garandeer je dat daar ook heel wat volk bij zit met een dikke Mercedes, Audi of BMW voor wie enkel dure merkkledij goed genoeg is om in rond te paraderen.
  • Inge salien

    2 maanden geleden
    mooi en dan?wie gaat ze tegen houden?