GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Ook Dilsen-Stokkem krijgt sterrenregister voor te vroeg geboren baby’s

DILSEN-STOKKEM
Meerderheid: Open VLD (10), Vooruit Dilsen-Stokkem (7)Oppositie: CD&V (4), N-VA (3), Voor U (1), Onafhankelijken (2).

Sterrenregister: Op voorstel van oppositieraadslid Jan Geuskens (CD&V) gaat de stad in de toekomst een sterrenregister aanleggen. “Het zou voor ouders die vroegtijdig een kind verloren, een steun zijn om een sterrenregister te openen in onze stad”, zegt Geuskens. “We hebben al herdenkingsbomen op onze begraafplaatsen staan en volgen de wetgeving bij het overlijden van een te vroeg geboren baby”, aldus burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD). “Ik heb al met de diensten van onze stad overleg gehad en we gaan zo snel mogelijk dit voorstel toepassen voor ouders waarvan hun kind voor de leeftijd van 170 dagen is geboren.”

Recreatiegebied: De stad gaat een recreatiegebied in Lanklaar aankopen dat gelegen is tussen de straat Litzberg, Oude Baan, Groenstraat en de nieuwe Zuid-Willemsvaart. “We kopen dit 1,5 ha grote perceel aan voor de prijs van 72.400 euro”, geeft schepen van Toerisme Koen Sleypen (Vooruit) aan. “Op dit perceel ligt er nu een verlaten voetbalveld. Welke functie het perceel zal krijgen, is nog niet bekend. Er zijn ook geen financiële middelen voor een invulling in het budget van de stad opgenomen. Daar denken na 2025 wel over na.” Enkele aanwezigen in de raadszaal waren speciaal komen luisteren naar de behandeling van dit agendapunt. “We hebben geen liever geen recreatiegebied in onze tuin”, was de reactie van de aanwezigen na de gemeenteraad.

Wisselexpo: De stad heeft samen met Limburgs Landschap en RLKM een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Limburg voor het project ‘Rust en Ruimte voor vogels in de Maasvallei’. In het project zijn enkele maatregelen voorzien voor een bedrag van 25.410 euro. “Er worden acties ondernomen in het gebied De Wissen in Stokkem om meerdere vogels aan te trekken”, aldus bevoegd schepen Ingrid Erlingen (Vooruit). “In het visitor center langs de oude Maas voorzien we een wisselexpo van vogels die nu al langs de Maas voorkomen. Vanuit de provincie krijgen we 22.410 euro subsidie voor dit project.” (mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer