Gabrielius Landsbergis.
Volledig scherm
Gabrielius Landsbergis. © ANP / EPA

Litouwse minister waarschuwt voor "Pearl Harbor-moment" voor NAVO door toedoen van agressief Rusland

De Litouwse minister van Buitenlandse Zaken heeft gewaarschuwd dat Rusland een verrassingsaanval op NAVO-landen kan uitvoeren. Gabrielius Landsbergis roept dan ook op om Oekraïne verder militair te ondersteunen met wapenleveringen. “We weten niet hoeveel tijd we nog hebben om ons voor te bereiden op Russische agressie.”

54 reacties

  • Bernard Misonne

    2 maanden geleden
    Na 2 jaar heeft Poetin Oekaïne nog altijd niet veroverd.... zijn leger is dus van weinig waarde. Waarom zou hij de situatie voor hem hopeloos maken door de Nato aan te vallen?
  • Monique Bosmans

    3 maanden geleden
    Het Westen stuurt zijn materieel naar Oekraïne en Rusland wacht af tot wij uitgeput zijn van materialen om een aanval tegen te houden . En Oekraïne geeft zich over aan Rusland . De NAVO is een vod papier en Amerika zet dit naar zijn hand . De EU ministers zijn de kudde van Amerika zij hebben geen ruggengraat en willen alleen in de picture staan dat ze geld voor buitenland en wetten opleggen aan de belastingbetaler die de bevolking veel geld kost zonder dat wij er iets voor terugkrijgen.
  • Leo Rombouts

    3 maanden geleden
    We zitten in de EU blijkbaar met een hoopje politici die graag eens een oorlog zouden voeren in de hoop eer en glorie te verwerven in de geschiedenisboeken, maar dit ten koste van ontelbare mensenlevens.
  • Luc Devriese

    3 maanden geleden
    Rusland is de wapenvoorraad aan het uitputten van het westen , hoe meer ze aan Oekraine geven hoe zwakker ze worden daar ze zelf geen voorraad hebben , Poetin wacht gewoon zijn tijd af samen met zijn bondgenoten
  • jurgen de noor

    3 maanden geleden
    Rusland viel Oekraïne aan om de van origine russen te beschermen van notabene Oekraïne. Ze vielen de regios donbas luhansk aan onder het mom van “separatisten”. Russland gaat deze regios niet meer afgeven. Voor de rest is rusland niet geïnteresseerd om nato te bekampen. Alle propaganda van deze staatsleiders dat er een imminente dreiging is, is een manier om geld te mogen besteden aan defensie ipv onze wegen, scholen, belastingverlaging.