© Shutterstock

15-jarig meisje verkracht en intieme filmpjes verspreid in chatgroep: twintiger krijgt celstraf met uitstel

Waregem -

Een 25-jarige jongeman uit Waregem is schuldig bevonden aan de verkrachting van een vijftienjarig meisje. Van twee andere meisjes maakte hij zonder hun toestemming intieme filmpjes en deelde die in een chatgroep. De rechter gaf hem achttien maanden cel, volledig met uitstel.

Jonathan Folens

S.P. stond terecht voor twee verkrachtingen, maar werd slechts voor één daarvan veroordeeld. Zelf hield de jongeman nochtans stellig vol dat ook dit incident met wederzijdse toestemming plaatsvond.

In 2017 nam de toen 18-jarige beklaagde een 15-jarig meisje mee naar het park Baron Casier in Waregem. Volgens S.P. zonderden ze zich bewust samen af, maar begon ze halfweg de daad plots te wenen. “Toen ben ik gestopt en zijn we samen teruggekeerd, alles leek in orde”, zei P. op het proces.

Op een verhoor verklaarde het slachtoffer echter dat ze het niet wou. Jongeren onder de zestien jaar kunnen volgens de wet sowieso geen toestemming geven voor seksuele handelingen.

Gedrogeerd

Bij een tweede incident zou S.P. tijdens een avondje uit iets in het drankje van een vriendin gedaan hebben en vervolgens ook haar verkracht hebben. Ze kon zich daar achteraf niets van herinneren, maar dit betekende volgens de advocaat van P. niet dat ze daarom gedrogeerd werd.

Van dit tweede meisje en van nog een derde slachtoffer, die aangaf dat haar betrekkingen met P. wel met toestemming waren, verspreidde de jongeman ook korte filmpjes in een chatgroep met vrienden. Naast verkrachting werd hij ook veroordeeld voor voyeurisme, al moet hij voorlopig niet naar de cel.

Hij moet wel 4.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer dat verkracht werd en 2.600 euro aan een meisje dat gefilmd werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer