De pro-Russische hackersgroep “NoName” viel ons land vorige jaar meerdere keren aan vanwege onze steun voor Oekraïne.
Volledig scherm
De pro-Russische hackersgroep “NoName” viel ons land vorige jaar meerdere keren aan vanwege onze steun voor Oekraïne. © RV

Russische hackers leggen aantal overheidswebsites plat: “Op bezoek in België”

Ons land is opnieuw het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Russische hackers hebben dinsdag een tijdlang een aantal overheidswebsites platgelegd. Onder meer de website van premier Alexander De Croo en die van de Kamer waren dinsdagnamiddag een tijdlang onbereikbaar.

13 reacties

  • Marga Printemps

    2 maanden geleden
    En dan willen ze overal de CBDC invoeren?!.
  • RIET HEIRMAN

    2 maanden geleden
    Je zou toch denken dat de overheid zichzelf goed beschermt, maar ook dat gaat hier mis, zoals quasi alles. Een persoon opgeleid in gynaecologie minister maken van de overheidsdiensten, alleen in België ? Wat heeft die al gepresteerd in deze regeringsperiode nada
  • Evan De Jongh

    2 maanden geleden
    De overheid is niets anders dan de meeste andere bedrijven, IT security staat daar niet hoog op de agenda, zeker niet als het geld kost. De kans dat er iets misgaat is altijd klein voor de managers, tot het toch eens misgaat dan is het paniek. We hebben toch De Sutter die verantwoordelijk is voor telecom of heeft die het te druk met Bpos?
  • ronny meuris

    2 maanden geleden
    Ik vraag mij af hoeveel ´verwittigingen´ we nog moeten krijgen voor de ernst vd Russische dreiging doordringt en we eindelijk actie ondernemen.
  • Richard Derijcke

    2 maanden geleden
    Je kan hier alleen maar om lachen. Meer niet.