Olympisch snowboarder Jamie Anderson gaat de piste op met 11 maanden oude baby, maar krijgt heel wat kritiek: “Eén botsing en het is voorbij”

Jamie Anderson (33) is momenteel op skireis met haar gezin. De Amerikaanse snowboarder won op de Winterspelen van 2014 én 2018 goud in de olympische discipline Slopestyle, en voelt zich dus helemaal thuis op een snowboard. Tijdens het skitripje in de Rocky Mountains liet ze haar elf maanden oude dochtertje kennis maken met haar sport en daalde ze de piste af met Misty Rose in een draagzak. Beelden die ze daarvan deelde op sociale media leveren haar nu wel bakken kritiek, maar ook veel lof op.

pjv

“Dit is onverantwoord gedrag”, is de algemene teneur in de reacties op de video die Jamie postte van het ski-uitje. “Als een andere skiër de controle verliest en met hoge snelheid tegen je botst, is het voorbij.” Andere kijkers vinden het erg gevaarlijk wat Jamie doet en sparen haar niet in hun opmerkingen. “Iedereen kan een baby krijgen, maar niet iedereen is geschikt om ouder te zijn”, klinkt het bits. “Dit is ronduit levensgevaarlijk.”

Fans van de olympisch kampioene springen echter in de bres voor haar en wijzen erop dat Jamie wellicht wel weet wat ze doet. “Heb je haar al ooit eens bezig gezien? Heb je haar talent en vaardigheden al eens gezien? Denk je echt dat ze haar kind in gevaar zou brengen?” Of zoals iemand het treffend samenvat: “Dat kindje leidt een avontuurlijker én beter leven dan ik, en zal wellicht sneller kunnen snowboarden dan het kan lopen.”

bekijk ook

Moeder in paniek wanneer vijfjarig zoontje grote broer achterna gaat op springschans: “Ik kon hem niet meer stoppen”

Moeder in tranen nadat Youtubers kritiek uiten op naam van haar zoontje: “Dit is wreed”

Verlegen dochtertje wil niet meer op podium staan tijdens balletoptreden, maar dan schiet papa te hulp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer