© REUTERS

“Een pesterijtje”: hackers viseren site van premier Alexander De Croo

Een pro-Russische hackersgroep heeft de site van premier Alexander De Croo (Open VLD) even platgelegd. “Een pesterijtje omdat we uitgevaren zijn tegen Poetin”, klinkt het op de Zestien.

Het gaat om een DDOS-aanval, waarbij er plots heel veel verkeer naar de website gaat en die dat niet meer kan slikken. De sites van de premier, de Kamer en die van het Centrum voor Cybersecurity werden geviseerd. Maar langer dan een paar minuten heeft het probleem niet geduurd. Er treden dan onmiddellijk tegenmaatregelen in werking.

De Zestien heeft het over een “pesterijtje”. “Dit gebeurt wel vaker als we iets zeggen over Rusland en president Vladimir Poetin.” De premier heeft de dood van Russisch oppositieleider Alexej Navalny in stevige termen veroordeeld. Ook de Russische ambassadeur in ons land is op het matje geroepen.

Via Telegram eiste het hackerscollectief NoName057(16) de aanvallen op. “We lezen dat België, evenals een aantal andere Russofobe landen, het afgelopen jaar financiële hulp heeft verleend aan het criminele regime van Zelenski.”  (agy, blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer