© BELGA

Seraing moet drie uitmatchen in Challenger Pro League zonder supporters afwerken na vuurpijlen in Luikse derby

Seraing moet zijn volgende drie uitwedstrijden in de Challenger Pro League zonder supporters afwerken. De Luikse club wordt gestraft wegens wangedrag van zijn fans tijdens de derby tegen Club Luik (0-4) afgelopen zaterdag. Die wedstrijd moest tijdelijk stilgelegd worden omdat er vuurpijlen op het veld gegooid werden.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Begin deze maand voerde Pro League een verbod op uitsupporters in na het stilleggen van een wedstrijd. Clubs, waarvan de supporters verantwoordelijk zijn voor het tijdelijk of definitief stilleggen van een wedstrijd, moeten hun drie volgende uitwedstrijden zonder hun fans afwerken. Als dat binnen de twaalf maanden opnieuw gebeurt, komen daar vijf wedstrijden bij. 

Seraing moet nu zonder supporters naar Beerschot (25 februari), Club NXT (15 maart) en Lommel (6 april). Alleen de officiële delegatie van maximaal vijftien  bestuurders en management mag de wedstrijd bijwonen. Bovendien legde de Pro League een boete van 10.000 euro op. 

De thuisclubs, in casu Beerschot, Club Brugge en Lommel, moeten alle voorzorgsmaatregelen nemen om geen tickets te verkopen aan fans van Seraing en een strikte toegangscontrole voorzien. Het management van de Pro League legt een administratieve boete van 50.000 euro op aan clubs uit de Jupiler Pro League en 25.000 euro aan clubs uit de Challenger Pro League bij iedere inbreuk.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer