© Het Nieuwsblad

Lijnbus met scholieren aan boord botst tegen gevel, chauffeur naar ziekenhuis

Welle -

Een lijnbus is dinsdag in de vooravond tegen een gebouw beland in de Broekstraat In Welle. De bestuurder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De passagiers bleven ongedeerd maar de schade aan het voertuig en het gebouw is groot.

Chris Bosseloo

Rond 17.15 uur reed de bus van vervoersmaatschappij De Lijn vanuit de Onderwijslaan de Broekstraat in. Om een tot nog toe onduidelijke reden botste de lijnbus tegen de gevel van een handelszaak, amper enkele meters na de bocht.

Op het zebrapad zijn de remsporen van de lijnbus nog duidelijk zichtbaar. “We zaten in de bus en de chauffeur had in de Schoolstraat net iemand uit de bus gelaten”, vertelt een scholier. “Plots hoorden we een schreeuw en onmiddellijk daarop een doffe knal.” (Lees verder onder de foto)

© Chris Bosseloo

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. “Ofwel is de chauffeur plots onwel geworden ofwel gaat het om een technisch mankement waardoor de bus op hol is geslagen”, luidt het bij de brandweer. “Onderzoek zal dat moeten uitwijzen.”

De schade aan de lijnbus is erg groot. “Gelukkig is er een grote glaspartij in het pand waarin de autobus zich geboord heeft en is de structuur van het gebouw intact gebleven. De muur van het gebouw is wel verschoven door de impact, maar er is geen onmiddellijk instortingsgevaar”, vertelt brandweerofficier Peter Dreelinck.

Door het ongeval bleef de Broekstraat in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

In de Broekstraat boorde een bus van De Lijn zich in de voorgevel van een handelspand.© Chris Bosseloo

De autobus reed vanuit de Schoolstraat de Broekstraat in, waar het al na enkele meters fout liep.© Chris Bosseloo

In de Broekstraat boorde een bus van De Lijn zich in de voorgevel van een handelspand.© Chris Bosseloo

© Chris Bosseloo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer