Schietpartij in Vorst vond plaats in doorgaans heel rustige wijk: “Er wordt zelfs niet gedeald”

Brussel -

Bij een nieuwe schietpartij in Vorst, bij Brussel, is een man gewond geraakt. Hij werd bij een bushalte besprongen door drie gemaskerde mannen – van wie één een apenmasker droeg. Zij probeerden hem ook te ontvoeren, maar dat mislukte.

Dirk Coosemans, Pieter Huyberechts en Annelies Baeten

De nieuwe schietpartij in het Brusselse, de zevende al op tien dagen tijd, deed zich voor aan een bushalte in de Victor Rousseaulaan, beter gekend als de wijk Altitude 100 in Vorst. Het is donker als het slachtoffer er rond 20.30 uur op de bus staat te wachten. Plots stopt een zware Lexus naast hem. Eerst stappen twee onbekenden gemaskerd met bivakmutsen uit. Ze proberen de man die op de bus wacht in de auto te krijgen. Het slachtoffer krijgt slagen en er vallen ook minstens drie schoten.

Wanneer het slachtoffer om hulp roept, stapt ook de chauffeur van de Lexus uit. Met een apenmasker voor zijn gezicht, probeert hij samen met zijn twee kompanen het gewonde slachtoffer in de auto te duwen. Maar dat mislukt. Wellicht omdat buren de hulpdiensten en politie belden, die vlakbij waren. De drie moeten hun gewonde slachtoffer op de stoep achterlaten en vluchten weg in de Lexus, de ontvoeringspoging is mislukt.

(Lees verder onder de video)

Beelden tonen de ontvoeringspoging waarbij ook geschoten werd© rr

Eén van de drie zou, zo is te zien op beelden, voor hun vertrek nog zijn bivakmuts afnemen. Volgens wat wij vernamen, heeft die verdachte verschillende grote littekens in het gezicht.

Na de schietpartij zette de politie de achtervolging in op de wagen, ook een helikopter werd ingezet. Maar in de Belliardtunnel raakten ze het spoor bijster. De auto zou inmiddels wel teruggevonden zijn, zo meldt het parket. Van de daders is echter geen spoor.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis. Dokters verwijderden er twee kogels uit het linkerbeen van de man. Het slachtoffer zou niet in levensgevaar verkeren, maar is er heel slecht aan toe.

Geen drugswijk

De wijk Altitude 100 is volgens politiebronnen een heel rustige buurt in Vorst die tot nog toe niet te maken kreeg met drugsgeweld. “Er wordt zelfs niet gedeald”, klinkt het. Toch zijn er vermoedens dat ook deze schietpartij te maken heeft met het uit de hand lopend drugsgeweld in Brussel. Al wil het parket dat niet met zo veel woorden gezegd hebben. “We onderzoeken de zaak.”

Deze schietpartij is hoe dan ook al de zevende op tien dagen tijd in de hoofdstad. Een week geleden viel nog een dode na een reeks gelinkte schietpartijen. Badreddine Jammal (23), een drugsdealer die illegaal in het land was, werd doodgeschoten op de Jacques Francksquare in Sint-Gillis.

Onafhankelijke clans

Die gelinkte schietpartijen van vorige week zouden allemaal deel uitmaken van een grotere drugsoorlog tussen de clan van wijk Peterbos, die aangestuurd wordt door de Marseillaise maffia en de ‘onafhankelijke’ clans in Sint-Gillis en Anderlecht die veelal door Marokkaanse families geleid worden. De clan Peterbos nam onlangs de Marollenwijk over en heeft nu ook zijn oog laten vallen op de Jacques Francksquare.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen