RV
Volledig scherm
© RV

LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembargo tegen Israël

Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zin om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

847 reacties

  • Willy Bogaert

    4 uur geleden
    Wie betoogt er eigenlijk eens tegen de Hamas terreur die het eigen volk een slachtofferrol laat spelen of is iedere Palestijn bij Hamas ? Blijkbaar ze moeten ook ergens eten en materialen halen en volk om de tunnels te bouwen . Hamas legt beslag op alles wat in Gaza komt ,echte terreur . Verglijkbaar met de Russen
  • Paul Buckens

    4 uur geleden
    De EU is grote donor aan hulpgoederen , maar HAMAS slaat die aan om te verkopen, is dit dan een verdoken steun aan HAMAS? Worden hier ook geen wapens onder licentie van Israël gemaakt? Pas dan op voor de boemerang.
  • jan arnouts

    4 uur geleden
    De Croo heeft groot gelijk en heeft mijn stem alvast op 9 juni!
  • Michel Beys

    4 uur geleden
    Ik ben Belg en ik ben het helemaal niet eens met Decroo en zeker niet met Genez en geloof me ik sta niet alleen.
  • Hendrik Dewitte

    4 uur geleden
    Waarom vraagt België niet om een wapenembargo tegen de Oekraïne? Waarom enkel tegen Israël? Beide landen zijn toch met de oorlog bezig.