Hangjongeren schieten met luchtdrukpistool naar bus en voorbijgangers, vakbonden vragen spoedoverleg na “zoveelste incident”

© rr

Enkele hangjongeren hebben dinsdagavond een bus en passanten beschoten op Linkeroever. Vermoedelijk deden ze dat met een luchtdrukpistool. Niemand raakte gewond, maar bij het incident sneuvelde wel een raam van een bus.

jtp

De feiten speelden zich dinsdagavond tussen 21 en 22 uur af. “Onze diensten kregen verschillende meldingen binnen van personen die vanuit een leegstaand pand op de hoek van de Charles De Costerlaan en de Halewijnlaan beschoten werden. Vermoedelijk ging het om een luchtdrukpistool”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Niemand raakte gewond, maar het raam van een bus werd wel verbrijzeld. De politie kon niemand meer aantreffen en is een onderzoek gestart naar de betrokkenen. Het wijkteam zal meer toezicht houden. “Er wordt ook contact opgenomen met Woonhaven om de toegang tot het pand beter af te sluiten”, zegt Migom.

Spoedoverleg

Het is lang niet het eerste incident op een bus van lijn 36. Eerder werden al stenen gegooid naar bussen op Linkeroever. Onder chauffeurs kregen de daders toen de bijnaam ‘de bende van IGLO’ – de afkorting voor het ‘Intergenerationeel Project Linkeroever’. Vorige maand werd ook brand gesticht op een bus, al is het niet duidelijk of die voorvallen aan elkaar gelinkt kunnen worden.

LEES OOK. ‘Bende van IGLO’ bekogelt bus van De Lijn met stenen: “Chauffeurs voelen zich bedreigd”

Voor de vakbonden is de maat alvast vol na het zoveelste voorval. Dinsdagavond gingen de chauffeurs over tot een spontane staking. “Woensdag zijn de bussen op lijn 36 wel uitgereden, maar vanaf morgen (donderdag 22 februari, red.) roepen we onze collega’s op om lijn 36 niet meer te rijden”, zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.

De vakbond vraagt een spoedoverleg. “Het wordt tijd dat De Lijn, stad Antwerpen en de andere actoren verdere stappen nemen om de veiligheid van onze chauffeurs te garanderen. Wij willen eerst concrete maatregelen zien voor er terug op lijn 36 zal gereden worden.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen