Artuur (80) overleden bij woningbrand in Moerbeke-Waas, ondanks inzet MUG-helikopter

Moerbeke-Waas -

Bij een woningbrand in Moerbeke-Waas is de 80-jarige Artuur overleden bij een woningbrand. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren en er werd tevens een MUG-helikopter ter plaatse geroepen, maar alle hulp kwam te laat. “Voor zover ik weet, heeft hij hier altijd gewoond, maar we hadden weinig contact. Hij woonde alleen en kwam niet veel meer buiten”, zegt een buurvrouw.

Pieter Van Hecke

De brand brak woensdagochtend uit in een woning in de Terwestvaart. Voorbijgangers sloegen rond half 9 alarm. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar bij aankomst was de brand al gedoofd. Dat wordt bevestigd door Stijn Deschepper (Open VLD), de burgemeester van Moerbeke-Waas. “Er was sprake van een korte, hevige brand”, zegt hij. Het huis was bewoond door een alleenstaande man van 80, die de brand niet overleefde. “Er werd nog geprobeerd om de man te reanimeren en er kwam een MUG-helikopter ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat”, sprak Deschepper. (Lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

Volgens de buurt woonde het slachtoffer er al heel zijn leven. “De laatste tijd zagen we echter niet veel meer”, zegt een buurvrouw. “Hij woonde er alleen en had weinig contact met buren. Artuur was op leeftijd en kreeg hulp van thuiszorg, of hij nog familie had, dat weten we niet.”

Het parket werd op de hoogte gebracht en die schakelde een branddeskundige in. Die ging woensdagnamiddag ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen en concludeerde dat het om een accidentele brand gaat. Van kwaad opzet is dus geen sprake. Er werd ook wetsdokter aangesteld die een autopsie zal uitvoeren op het lichaam van de overleden tachtiger.

© pvs

© Carlo Coppejans

© Carlo Coppejans

© pvs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen