Jeff Bezos verkoopt voor 8,5 miljard dollar aandelen Amazon

Amazonbaas Jeff Bezos demonstreert de Kindle Paperwhite, een e-boekenlezer van zijn bedrijf. © Reuters
Sebastien Marien
Sebastien Marien Redacteur

Jeff Bezos heeft nog eens 14 miljoen aandelen van zijn webwinkelreus Amazon verkocht, goed voor ongeveer 2,4 miljard dollar. In negen dagen tijd heeft de Amerikaanse zakenman zo de aangekondigde verkoop van tot 50 miljoen aandelen afgerond. De laatste transactie actie incluis, cashte Bezos in totaal 8,5 miljard dollar.

Volgens een melding bij de Amerikaanse beurstoezichthouder,  realiseerde hij de laatste verkoop gedurende drie handelsdagen tot en met dinsdag. Jeff Bezos geldt als de op twee na rijkste man op de aardbol. Voor zijn recente aandelenverkoop, was het al van 2021 geleden dat hij Amazon-aandelen verkocht. Wat Bezos met de opbrengst zal doen, deelde hij niet mee. Woordvoerders van Amazon en Bezos gingen niet in op de vraag voor meer informatie.

Minder belastingen

Hij is volgens de ‘Miljardairsindex’ van persbureau Bloomberg goed voor een vermogen van 191,3 miljard dollar. De stichter van Amazon is ook de eigenaar van ruimtevaartbedrijf Blue Origin en de krant The Washington Post.

Bezos had begin november zijn verhuis van de regio rond Seattle, in het noordwesten van de VS in de staat Washington, naar Miami in het zuidoosten aangekondigd. De staat Washington voerde in 2022 een taks van 7 procent op kapitaalwinst in, een taks die Florida niet kent. Door de verhuis bespaart Bezos waarschijnlijk honderden miljoenen aan belastingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content