Prins William
Volledig scherm
Prins William © AFP

Prins William geeft opvallend en ‘gevaarlijk’ statement over oorlog in Gaza: “Dit baart mij grote zorgen”

RoyaltyDe Britse prins William (41), die momenteel invalt voor zijn vader, de zieke koning Charles III, heeft een opvallend statement gegeven over de oorlog in Gaza. In een officiële boodschap die hij deelde via sociale media, roept hij op om het geweld tot een einde te brengen.

26 reacties

  • erik swaegers

    2 maanden geleden
    Wat is er nu gevaarlijk aan het zeggen dat het geweld in de Gaza streek moet stoppen, dat is toch het geen elke normale mens vindt of leef ik of een andere planeet?
  • Luc Temmerman

    2 maanden geleden
    Ik vind dit niet meer dan normaal dat de Prins zich diep menselijk uitspreekt over die oorlog, gedraagt de monarchie zich als een kip zonder kop komt er ook commentaar, best wat meer commentaar op al de dictators die een andere taal gebruiken en zich als barbaren gedragen…
  • Peeters Francis

    2 maanden geleden
    Ik denk niet dat de prins zich zorgen moet maken. Als het tot een oorlog komt zal hij wel elders gaan wonen tot het veilig is, dat doen ze toch allemaal.
  • Paul Boutsen

    2 maanden geleden
    Opmerkelijk is dat hij, in tegenstelling tot de klassieke media, de oorzaak van de oorlog en het leed van de mensen aan beide kanten durft aan te halen.
  • gary jeger

    2 maanden geleden
    Het belangrijkste is dat William het duidelijk heeft over de terroristische aanval van Hamas op 7 oktober en dat het van kritiek belang is dat de gijzelaars vrijgelaten worden. Het eerste is de oorzaak van deze oorlog en het tweede is de reden waarom het maar niet stopt.