Geen Eddy Casteels meer volgend seizoen bij Leuven Bears.© Vel

Basketbal Bnxt league: Leuven Bears

Leuven Bears neemt na dit seizoen afscheid van Eddy Casteels: “Misschien ligt mijn toekomst wel in het buitenland”

Leuven -

Geen Eddy Casteels (63) meer volgend seizoen in de BNXT League. Leuven Bears deelde mee dat het na deze campagne afscheid neemt van de ex-bondscoach van de Belgian Lions en drievoudige Belgische Coach van het Jaar. “We gaan op zoek naar een Belgisch profiel voor de campagne 2024-25”, klinkt het bij de Leuvense club.

Patrick Ceulemans

Eddy Casteels, onder meer ex-Antwerp Giants, Charleroi, Pepinster, ZZ Leiden en Oostende, was van 2018 aan de slag bij Stella Artois Leuven Bears. De vorige seizoenen bouwde hij met assistent-coach Jill Lorent en met vele Belgische jongeren de Leuvense club uit tot een geloofwaardige subtopper.

Deze campagne loopt het echter stroef. De Amerikaanse wissels brachten, met ook administratieve problemen en blessures, niet het gewenste resultaat. De Bears sloten de Belgische reguliere fase af met een teleurstellende 5 op 20 en een negende plaats. In de Beker van België werd de halve finale bereikt, maar Leuven werd er na twee opdoffers tegen Limburg United uitgekegeld.

Belgische opvolger

Na dit seizoen neemt Leuven Bears dus afscheid van Eddy Casteels. Hij coachte er zes jaar. De club gaat op zoek naar een Belgische opvolger. Potentiële kandidaten zouden Kristof Michiels, Christophe Beghin of Daniel Goethals kunnen zijn. Jill Lorent ligt nog twee jaar als assistent-coach onder contract.

“Wij danken coach Eddy nu al voor het geleverde werk de voorbije jaren en kijken uit naar de komende twaalf wedstrijden in Elite Silver”, klinkt het in het persbericht van de Leuvenaars. Eddy Casteels zou volgend seizoen dan weer een van de kandidaten zijn bij Kortrijk Spurs.

Eerste reactie

Geen plaats voor rancune bij Eddy Casteels (63) zelf nadat de club besliste om zijn contract niet te verlengen. “Het waren mooie jaren hier bij de Bears. We hebben iets fantastisch opgebouwd en vele jonge kerels zijn doorgegroeid naar het hoogste niveau. Ja, het voorbije seizoen was turbulent. Het is correct dat ik me onder het nieuwe bewind niet lekker voelde. Ik wilde in december vertrekken (hij kon naar het Franse Antibes, red.), maar na overleg met het bestuur werd beslist om het seizoen vol te maken. Nu er de break van de nationale ploeg is, was het moment daar om duidelijkheid te brengen. Ik wilde niet wachten tot na het seizoen om te weten waar mijn toekomst ligt. De club heeft beslist om afscheid te nemen na deze campagne en dat respecteer ik. Ik heb nog enkele jaren voor mij en wil die zo goed mogelijk invullen. Kortrijk Spurs? Misschien ligt mijn toekomst wel in het buitenland. Het is alvast een optie”, aldus Eddy Casteels in een eerste reactie.

Stella Artois Leuven Bears opent Elite Silver op vrijdag 8 maart in de Sportoase tegen Circus Brussels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer