Een jaar geleden werd Emilie Vansteenkiste gekroond tot nieuwe Miss België.© BELGA

Na dreiging vorig jaar: comité Miss België neemt extra maatregelen voor verkiezing

Nadat de politie vorig jaar een man oppakte die dreigde met een aanslag tijdens de verkiezing van Miss België, neemt de organisatie komende editie extra veiligheidsmaatregelen.

bpr

Komende zaterdag wordt in het Proximus Theater in Plopsaland, in De Panne, de nieuwe Miss België gekroond. Die neemt tijdens een galashow de fakkel over van de regerende schoonste, Emilie Vansteenkiste. De organisatie voorziet daarbij in extra veiligheidsmaatregelen, na het incident vorig jaar. De politie kon toen een man onderscheppen die vanuit Lommel onderweg was naar het evenement. In zijn wagen lagen twee vuurwapens en een kogelwerende vest, en hij gaf aan dat hij van plan was een aanslag te plegen.

LEES OOK.Transvrouw Lennie stootte door naar finale van Miss België: “Het was vaak lelijk, met veel bagger en zelfs doodsbedreigingen”

Wat die bijkomende maatregelen zijn, daarover kan Darline Devos, voorzitter van het comité, niet in detail treden. “Het is dan ook helemaal niet de bedoeling om paniek te zaaien, want het ging toen om een particulier, geïsoleerd geval.” Naar verluidt zouden de bezoekers bij aankomst onder meer door een scanner moeten en zou de politie extra waakzaam zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer