Firdaous werd vermoord toen op de garagepoort werd geschoten waarachter ze zat.© if

Mama neergeschoten Firdaous (11) reageert op arrestaties: “Sprankeltje hoop te midden van mijn diepe verdriet”

Antwerpen -

Naziha, de moeder van het neergeschoten meisje Firdaous (11) uit Merksem, heeft in een open brief gereageerd op de twee arrestaties in het onderzoek naar de moord op haar dochter. “Het geeft me een sprankeltje hoop, te midden van mijn diepe verdriet”.

Annelies Baeten en Cedric Lagast
Bron: Eigen berichtgeving

“Het is bijna onmogelijk om in woorden te omschrijven wat ik doormaak. Het nieuws dat er potentiële daders zijn aangehouden, heeft een wervelwind van emoties losgemaakt”, zo schrijft de moeder in een open brief.

“Ze was mijn oogappel, mijn vriendin en mijn rots in de branding”

Naziha El B.

Mama van Firdaous

Dinsdag maakte het parket van Antwerpen bekend dat er twee personen zijn opgepakt, die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Firdaous – nu meer dan een jaar geleden. Het meisje werd op 9 januari 2023 getroffen door een kogel, toen onbekenden vijf keer schoten op de garagepoort van hun huis in Merksem.

De 53-jarige Daniëlle R.

LEES OOK. Vrouw uit Putte die opgepakt werd voor moord op Firdaous (11) zat eerder in cel voor bezit zware wapens en granaat

De twee verdachten zijn een 21-jarige man, en de 53-jarige Daniëlle R. uit Putte die al eerder opgepakt werd in een dossier rond wapens, drugs en een ontvoering.

De moeder van Firdaous zegt blij te zijn met de arrestaties – “het is een eerste stap naar gerechtigheid”, maar ze geeft daarnaast aan dat het de pijn over de dood van haar dochter niet kan doen vervagen.

Wapens die werden gevonden bij Daniëlle R.

“Rots in de branding”

Vandaag, op deze pijnlijke dag, voel ik me gedwongen om mijn diepste emoties met jullie te delen”, zo schrijft Naziha El B. “Als de moeder van de vermoorde Firdaous, is het bijna onmogelijk om in woorden uit te drukken wat ik momenteel doormaak. Firdaous was niet alleen mijn dochter. Ze was mijn oogappel, mijn vriendin en mijn rots in de branding. Als onze jongste dochter bracht ze vreugde en licht in ons huis. Haar glimlach kon niemand weerstaan. Het nieuws dat er potentiële daders zijn aangehouden, heeft een wervelwind van emoties in mij losgemaakt.

Hoewel dit nieuws een stap in de richting van gerechtigheid lijkt te zijn, realiseer ik me dat geen enkele uitkomst deze diepe wonden zal helen. Het verlies van mijn geliefde dochter heeft een onuitwisbaar litteken achtergelaten dat nooit zal vervagen. Zelfs als de daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden, zal de pijn blijven bestaan.

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de moeder van Firdaous.© Simon Mouton

“Sprankeltje hoop”

Het is alsof ik opnieuw door de rouwperiode ga. Maar ik put kracht uit de steun en liefde die ik van mijn familie ontvang. Het nieuws dat er potentiële daders zijn aangehouden, geeft me een sprankje hoop te midden van mijn diepe verdriet. lk smeek om tips en informatie van iedereen die iets weet dat kan helpen bij het vinden van de daders. Samen kunnen we ervoor zorgen dat gerechtigheid wordt gediend voor mijn geliefde Firdaous.

Ik koester de herinneringen aan haar en deel haar liefde en vreugde met jullie allen. Laten we haar spirit levend houden door elkaar te steunen en samen te werken om rechtvaardigheid te bereiken.

“Wie deed wat?”

“De moeder wil, net zoals elk slachtoffer van een dergelijke misdaad, dat er zo veel mogelijk informatie naar boven komt”, zo reageert haar advocaat Walter Van Steenbrugge op de brief. “Wie heeft wat gedaan? Dat zijn de vragen die haar nu bezighouden. Zij wil dat deze vreselijke misdaad wordt opgelost. Dat is zeer typisch voor slachtoffers. Pas dan kunnen ze de weg van het rouwproces inslaan.”

Iedereen die tips heeft over deze feiten, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800/30300 of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen