Themabeeld.© Shutterstock

“Ze bedreigde 8-jarig zoontje van haar date”: extreme belaging levert Alkense celstraf op

Alken -

Een 46-jarige Alkense moet 12 maanden naar de cel omdat ze haar date na hun seksafspraakjes onophoudelijk lastigviel. Ze werd hysterisch en bedreigde het achtjarig zoontje van de man. De vrouw is geen onbekende bij het gerecht en stond al voor meerdere hallucinante feiten voor de Tongerse rechtbank.

Shauni Deferm

Vorige maand moest de 46-jarige vrouw uit Alken zich verantwoorden voor de belaging van een man die ze leerde kennen via Facebook. Na het derde afspraakje, probeerde de man een streep te trekken onder de seksrelatie, omdat hij zich steeds minder comfortabel voelde bij het gedrag van de vrouw. Ook haar seksuele verlangens zouden niet stroken met wat de man wilde.

Die afwijzing kon de Alkense niet verkroppen, waardoor ze volledig door het lint ging en haar date onophoudelijk lastig bleef vallen. “Ze stuurde hysterische sms’en en belde hem op, ze zei dat ze zwanger was en eiste geld voor een abortus, ze dreigde om een filmpje van haar en de man te verspreiden en ze bedreigde het achtjarig zoontje van het slachtoffer”, aldus de Tongerse aanklager.

Haar advocate, meester Lotte Kerkhofs, wees de rechter op de precaire sociale situatie van haar cliënte. “Ze heeft geen netwerk en ze heeft haar leven niet meer onder controle”, klonk het. Verder zou de vrouw ook kampen met borderline. Daarom vroeg haar advocate een straf met uitstel zodat de vrouw zich kan laten behandelen, maar omdat de Alkense zelf niet kwam opdagen tijdens de zitting en er ook geen attesten over een psychiatrische problematiek werden bijgebracht, ging de rechter hier niet op in. De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twaalf maanden.

Hallucinante feiten

De 46-jarige vrouw uit Alken kwam al meermaals voor de Tongerse rechter voor hallucinante feiten. In 2022 werd ze veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel omdat ze haar buren meer dan een jaar lang terroriseerde door onder andere hondenuitwerpselen op het terras van haar onderbuurvrouw te gooien en een kraantje te laten lopen waardoor er water via het plafond in de living van het slachtoffer binnenliep.

In 2023 kreeg de Alkense nog eens zes maanden cel omdat ze haar gedrogeerde Amerikaanse bully de opdracht gaf om twee politieagenten aan te vallen tijdens een interventie en werd ze veroordeeld tot twee maanden cel voor dierenverwaarlozing. Ondertussen staat ze onder elektronisch toezicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer